Tuesday, 1 November 2011

Julekalendergaver.

I dag er det 1. november og bare en måned til desember, så jeg tipper at jeg ikke er den eneste mamma'n i Norge som i akkurat disse dager prøver å pønske ut hva som skal befinne seg i de 24 kalendergavene (48 gaver neste år...). Jeg sliter litt med å finne gaver som ikke er altfor dyre, samtidig som jeg ikke ønsker massevis av små billigting som enten ikke blir brukt eller blir ødelagt etter fem minutter. I fjor falt valget på noen pakker Duplo og et puslespill som vi delte opp i flere pakker. Det var svært vellykket og glimrende for en toåring. I år er imidlertid den idéen litt oppbrukt, ikke minst fordi vi har ufattelig mye Duplo. I år har jeg derfor kjøpt litt forskjellig, og julekalenderen blir derfor også litt dyrere enn den var i fjor. Vi har ikke samlet helt ferdig, men her er noe av årets utvalg. Plastdyr er populært hos oss (tror ikke det er så fryktelig mange snart treåringer som kan peke ut en armadillo eller vet forskjellen på en tiger og en leopard) så det får han litt av i julekalenderen. I tillegg får han et par bøker (dette er egentlig litt "juks" siden bøker er noe vi kjøper ganske mye av gjennom året uansett, så jeg har bare sneket et par inn i kalenderen i stedet for at han bare får dem sånn uten videre).

Thomas er veldig glad i å bade, så noen av kalendergavene gjenspeiler det. Magiske vaskekluter har jeg med (her med figurer fra Cars/Biler, men det finnes alt mulig rart). For de som ikke vet hva dette er er det vaskekluter som er klemt sammen til en liten form og når de legges i badevannet bretter de seg ut til en klut. Vi kjøpte våre på apoteket, men jeg har også sett det på Lindex og de finnes sikkert flere steder. Og så har vi to badeender. Han har en fin liten samling allerede og da jeg så at Lucky Duck hadde 30% rabatt på alt i butikken måtte jeg kjøpe et par, de har så mange morsomme, fine og annerledes badeender. (De har forresten noen kjempefine tannbørsteholdere formet som dyr. Vi har allerede slike, men de er supre som kalendergaver.) Til slutt er det noen DVDer med. Vi samler på DVDer om Thomas-toget og tilfeldigvis mangler vi nå bare fire stykker og det er fire lørdager i desember så vi tenkte han kunne få en DVD hver lørdag som vi kan se på når vi spiser lørdagsgodt. Det blir nok koselig, og DVDer er ikke det vi kjøper så veldig mye av ellers (selv om Thomas har en god samling allerede) så dette er den ekstravagante delen av kalenderen siden de koster 99 kr per stykk.


Jeg mangler fremdeles to kalendergaver, så kanskje noen andre har gode tips som egner seg for en treåring? Håper jeg har fått gitt litt inspirasjon når det gjelder julekalender. Kan også tipse om denne siden: kalenderpakker.no.

1 comment: