Tuesday, 1 June 2010

Arkham Horror.

Jeg er snaaaaart ferdig med neste amigurumi, den tok sin tid. I mellomtiden kan jeg komme med nok en spillanbefaling. Denne gangen er det rollespillet/brettspillet Arkham Horror som skal til pers. Det er et ganske ferskt spill for oss, vi har bare hatt det to måneder. Vi har heller ikke fått spilt det så mange ganger, for det tar flere timer og det har man ikke så mye av som småbarnsfamilie, samt at vi helst spiller når vi har noen flere å spille sammen med. Men på de få gangene vi har spilt det har vi absolutt fått mersmak.
Det er et avansert spill som vi ennå ikke helt har satt oss inn i. Det er mange regler, mye som skal skje i hver runde og mye å følge med på, men slike spill liker vi. Kort fortalt skal hver spiller spille en etterforsker og man skal sammen utforske byen Arkham. Porter til andre verdener vil åpne seg underveis og monstre kommer ut. Man skal utforske de andre verdenene, slåss mot monstrene og forsegle portene. Det høres enkelt ut, men det er mye som skjer underveis og monstrene er ikke snille. Det som er litt annerledes med dette spillet i forhold til andre spill er at det er ikke spillerne som spiller mot hverandre, det er alle spillerne mot selve spillet (eller sjefsmonsteret, "the ancient one"). Jeg trodde først det kanskje ville bli litt rart eller kjedelig for oss konkurransemennesker, men det er faktisk veldig gøy å sammen finne ut av hvordan vi best kan hjelpe hverandre til å ta monstrene og drepe selve sjefen. Det er vanskelig da, og vi har ennå ikke vunnet, men det er kjempemoro likevel.
Det er hele seks utvidelser til dette spillet, noe jeg som tidligere nevnt tar som et tegn på kvalitet og god slitestyrke i et spill. Tre av utvidelsene er ekstra kort (flere etterforskere, flere monstre, flere våpen osv) og tre av utvidelsene er ekstra byer man kan utforske i tillegg til Arkham. Det er dermed duket for laaaange kvelder rundt bordet.


No comments:

Post a Comment