Thursday, 7 October 2010

Gladnyhet, og litt strikking.

Jeg har ikke vært så god til å oppdatere her. Det kommer i hovedsak av det som er dagens gladnyhet, nemlig at tre skal bli fire. :-) En gang i begynnelsen av mars neste år kommer det en liten lillebror. Den ordinære ultralyden viste en frisk og fin baby og det er spennende å tenke på de to små rampeguttene som skal løpe rundt i huset etterhvert. Han har allerede fått navn, men det forblir hemmelig til etter fødselen.
Jeg har et risikosvangerskap (jeg har type 1 diabetes) som medfører kontroller på Rikshospitalet annenhver uke, for ikke å snakke om en hel rekke ekstra ultralyder underveis. Det er utrolig slitsomt og man blir rimelig lei korridorene i tredje etasje, men sånn er det bare. Det er ikke så veldig mange år siden diabetikere ble frarådet å få barn pga risikoen, så det er godt vi har kommet så langt at de aller fleste har normale svangerskap og føder friske fine barn, og mye av det kommer jo nettopp av den tette oppfølgingen. Jeg føler meg heldig som blir tatt godt vare på og legene og jordmørene på Rikshospitalet er virkelig flinke. Jeg hadde all oppfølging og fødte også der sist, så jeg er rimelig godt kjent. :-)

Over til noe annet. Som jeg har skrevet tidligere er ikke strikking min sterke side. Da jeg ventet Thomas hadde jeg likevel lyst til å strikke noe til ham (og på den tiden hadde jeg heller ikke begynt å hekle noe særlig) og valget falt på Mor Signe-teppet til Nøstebarn. Teppestrikking kan absolutt alle gjøre. Imidlertid er det gruelig kjedelig og jeg sverget på at jeg aldri skulle strikke det teppet igjen, det tok en halv evighet. Men fint ble det da. :-)
Jeg hadde lyst til å strikke noe til den lille i magen også, og siden jeg fremdeles ikke har utviklet ferdighetene mine på noen måter (jeg kan rett og vrang, legge opp og felle av, that's it) ble det et teppe igjen, men Mor Signe var totalt utelukket fordi det var så kjedelig og langtekkelig. På Garnstudio sine sider fant jeg oppskrift på et kjempefint perlestrikket teppe. Med tykt garn og digre pinner (følte meg litt teit der jeg satt med monsterpinnene mine) så det ut til at dette prosjektet ville være atskillig mindre tidkrevende enn Mor Signe så jeg bestemte meg for å prøve. Man kan bestille garn på nettsiden, men det er flere butikker som selger det også.

Som antatt gikk det faktisk lynraskt. TIl tross for at jeg kun strikket litt hver kveld mens jeg så på TV (og jeg strikker også supersakte) brukte jeg bare 5-6 kvelder på teppet. Synes det ble kjempefint og gleder meg til å ta det i bruk.

4 comments:

 1. Gratulerer så mye med en lillebror i magen...
  Lykke til med resten av svangerskapet!

  Det teppet så kjempe fint ut. Gøy å ha et teppe ikke alle andre har da.. veldig mange har jo Mor Signe teppet synes jeg

  Ha en fin uke
  klem

  ReplyDelete
 2. Gratulerer med lillebror på vei! Helt enig i at mor signe er det kjedeligste som kan strikkes (selv om man ser tv samtidig), så skjønner godt du valgte et annet nå. Og ble kjempefint - sikkert lekkert å ha som vogndekke også.

  ReplyDelete
 3. Gratulerer så mye m status, håper det står til. Hører veldig gjerne om hvordan det går med deg, har jente på 16 m diabetes og tenker endel på livet hennes videre. Klem

  ps! strikkeogsy@hotmail.com

  ReplyDelete
 4. Takk alle sammen.

  Karna: Jeg kan sende deg en mail. :-)

  ReplyDelete