I morgen er det Halloween. Jeg ser at det er svært delte meninger om den tradisjonen. Noen mener det er en amerikansk styggedom som vi på død og liv ikke bør ta til oss (tviler sterkt på at alle veletablerte tradisjoner i Norge er opprinnelig norske, men det er nå engang slik at alt som er nytt trenger tid på seg), og andre synes det er morsomt. Jeg har ikke noe stort forhold til Halloween, men synes det er litt koselig. Jeg har bøtta full av snop klare til besøk i morgen. Kanskje når barna blir eldre lager vi Halloweenfest hjemme, med kostymer og ekle kaker? Enn så lenge foregår det ganske rolig hos oss.
I år bestemte jeg meg for å prøve gresskarutskjæring for første gang. Jeg valgte meg et greit eksemplar på butikken og satte i gang.
Deretter er det bare å begynne gravingen (husk å skrape av undersiden av lokket også).
Det første som møter deg er trådete innmat med masse gresskarfrø innimellom. Ikke kast dette. Gresskarfrø smaker nydelig ristet i panne eller ovn (gjerne med litt krydder på, eller bare olje og salt), som snacks eller f.eks. strødd på salater. Dra/skyll av trådene slik at gresskarfrøene blir rene. Gresskarinnmat brenner seg når du steker frøene, så er ikke noe godt å ha med. Når du har skrapt ut alle trådene kommer du til selve gresskarkjøttet. Det kan være litt hardt og jeg synes det var lettere å bruke en iskremskje for å få ut. Gresskarkjøttet er selvsagt veldig brukbart til mye rart. Selv brukte jeg en tredel til å bake en kake (skal vise den og de ristede frøene i morgen) og frøs ned resten til jeg har funnet noen spennende oppskrifter jeg vil prøve.
No comments:
Post a Comment