Sunday 30 October 2011

Koseklut

Det er klart at det å få en liten nevø får fram heklekløen litt mer. Jeg heklet jo en del til Oscar også, så jeg har lyst å hekle litt andre ting til nykommeren. Jeg har lett litt her og der etter forskjellige prosjekter og førstevalget ble en koseklut. Oppskriften fant jeg på garnstudio.com og den er heklet i Drops Muskat. Veldig søt liten krabat. Jeg strevde fælt med ørene og endte opp med å droppe beskrivelsen og lage dem på egenhånd. Ellers er jeg på god vei med hekleteppet jeg nevnte i forrige innlegg. Jeg fant ut at jeg trengte noen flere farger så det ble en liten pause før jeg fikk kjøpt mer garn. Til gjengjeld gjorde babyteppepausen at jeg fikk jobbet skikkelig med bølgeteppet mitt og nå er jeg i allefall halvveis.

Tuesday 25 October 2011

Jeg skal bli tante.

Jepp, det skal jeg, for tredje gang. Fremdeles er det bare mannens familie som produserer nevøer og nieser til oss, men det gjør ikke noe. Det som er litt spesielt er at de to andre tantebarna mine ble født før jeg ble sammen med mannen min og de er nå 15 og 16 år gamle, så dette er den første jeg får følge helt fra start. I tillegg er det moro at barna våre får et søskenbarn som er nær sin egen alder. Thomas har jo ikke så veldig mye glede av tenåringssøskenbarna sine egentlig. Den lille krabaten er ventet i mars neste år. De gode guttegenene slo også til igjen. Mannen er en av tre brødre og de har igjen produsert tre, snart fire, gutter og bare ei jente.

Uansett, jeg har veldig lyst til å gi noe hjemmelaget i gave til den lille så jeg har vært og kjøpt litt Drops Baby Merino og planlegger et teppe. Som jeg har skrevet før er ikke heklede tepper det beste jeg vet å holde på med, men dette er et babyteppe så jeg tenkte det ville gå relativt raskt og jeg har jo dessuten god tid på meg. Jeg hadde et øøøøørlite håp om at det skulle bli ei jente så jeg for en gangs skyld kunne få se litt rosa garn på heklenålen min, men den gang ei.

Thursday 20 October 2011

Uglepute 2

Da har jeg fått heklet ferdig uglepute nr 2. Jeg hadde vel bare såvidt begynt da jeg innså at dette kom til å bli noen kjedelige dager. Det var rett og slett ikke så gøy å hekle akkurat det samme to ganger på rad, i tillegg til at dette i seg selv ikke er noe spennende prosjekt siden man bare hekler rundt og rundt. Det gikk i det minste ganske fort. Jeg burde egentlig vært ferdig tirsdag kveld, men med bare to runder igjen + sammenhekling oppdaget jeg at jeg hadde for lite av det mørkerosa garnet så da måtte jeg vente til dagen etter. Det burde vært nok garn, men jeg gjorde en bitteliten feil. Ugle nr 2 skulle nemlig ha samme fargesammensetning som nr 1, altså begynne med mørk rosa, men av en eller annen grunn startet jeg med det brune garnet og oppdaget det ikke før nesten hele den brune delen var ferdigheklet. Jeg orket ikke rekke det opp for en bagatell så da ble det rosa der det skulle vært brunt og brunt der det skulle vært rosa, og det ble jo fint likevel.

Jeg gjorde en liten feil med ugle nr 1 også. Av en eller annen grunn må jeg ha slurvet med tellingen når jeg økte masker, og det oppdaget jeg faktisk ikke før helt på slutten da jeg skulle hekle øreformen på puten. Da gikk det ikke opp med antall masker og jeg oppdaget at jeg mangler hele 15. Skjønner ikke hva i all verden som har skjedd, men jeg måtte bare regne litt om og det var ikke verre enn at puten ble litt mindre enn den skulle vært. Siden den ble litt mindre valgte jeg også å hekle øynene litt mindre slik at det skulle bli noenlunde samme proporsjoner. Nå kjenner jeg at det i grunnen er godt å være ferdig med de to uglene, selv om de er fine og heklingen gikk raskt og greit. Jeg hadde egentlig lovet meg selv å gå rett over på bølgeteppet mitt, men det har dukket opp andre ting jeg har mer lyst å hekle på så det er vel ikke utenkelig at bølgeteppet ikke får varme beina mine før neste vinter. Vi får se hvordan det går med bølgemotivasjonen.

Tuesday 18 October 2011

Friday 14 October 2011

Uglepute

Mitt siste bokkjøp var ganske impulsivt. Jeg bladde gjennom en heklebok (Little Crochet av Linda Permann) og så bilde av en uglepute og visste at den måtte jeg hekle. Vel hjemme tok jeg meg mer tid til å titte og fant flere andre oppskrifter som var fristende, så det føltes ikke helt bortkastet likevel. Jeg likte fargene på uglen i boken og bestemte meg for å kopiere den. Jeg lette en stund etter rett garn og valget falt på Mitu Alpakka fra Rauma. Fargene var herlige, spesielt blåfargen elsker jeg. Uglen var veldig rask å hekle, det tok meg tre kvelder (og jeg hekler ikke spesielt fort). Jeg gjorde en ting ganske annerledes. I følge oppskriften skal man sy en pute som skal passe inn i uglen og sy en glidelås i toppen slik at uglen blir putetrekket. Det orket jeg ikke, så i stedet fylte jeg uglen med hobbyvatt og heklet den helt lukket.

Jeg er veldig fornøyd med resultatet, men litt usikker på om den skal bo i stua eller kjellerstua. Thomas likte den med en gang og kalte den øyeblikkelig for uglepappa (mens den herlige fargerike uglen jeg kjøpte på Ark for en stund siden ble babyugla, jeg tror han er påvirket av bøkene om Lille Ugle som vi leser for ham) og han erklærte straks at jeg måtte lage uglemamma også. Det må jeg selvsagt, spesielt siden det gikk så raskt. Jeg har akkurat kjøpt ny ladning Mitugarn i rosa og lilla, så en eller annen gang de nærmeste dagene blir hun nok presentert her. Ellers er det fryktelig kaldt her for tiden. Det var -3 da vi stod opp kl 8 i morges og vinteren er visst uunngåelig. Jeg tror det er på tide at jeg får fart på bølgeteppet mitt slik at jeg har noe lekkert å krype inn under når jeg slapper av i godstolen på kalde vinterdager.


Wednesday 12 October 2011

En god bok.

Jeg har merket meg at en rekke bloggere har årlige mål for hvor mange bøker de skal lese, vanligvis en bok i uken, eller 52 bøker i året. (Nå regner de også lydbøker, og det er jo litt "juks" siden man da kan høre på mens man gjør andre ting. Selv liker jeg ikke lydbøker, det gir meg ikke samme opplevelse.) Jeg kunne nok fint hatt slike mål før jeg fikk barn, for selv om leselysten er like stor som før er tiden noe mer begrenset. På kveldstid, etter at barna er i seng, foretrekker jeg å holde på med andre ting, så lesing begrenser seg til det jeg kan presse inn etter at jeg har lagt meg og før jeg sovner. Her om dagen talte jeg samme hvor mange bøker jeg har lest så langt i år og jeg synes ikke det var så verst tatt i betraktning at jeg er en travel tobarnsmor. Jeg leser riktignok fort og jeg har mang en gang fått bare halvparten så mye søvn som jeg trenger fordi jeg bare ikke klarer å legge fra meg boken min og sove, men derimot er det også andre kvelder jeg er så trøtt at jeg ikke får lest en linje en gang så det jevner seg jo ut.

Jeg har jo også tidligere nevnt at vi etterhvert begynner å få et plassproblem i forhold til bøker. I stua har vi en lang hylle som går oppunder taket på tre av stuen fire vegger. I tillegg har vi vanlige bokhyller i stua og også på soverommet vårt og i kjellerstua, men det er ikke nok. Planen er foreløpig å dekke hele den ene veggen på soverommet med bokhyller, så får vi se hvor langt det rekker. :-)
Men uansett, her er årets bøker. Jeg foretrekker å lese bøker på originalspråket og skyr norske oversettelser som pesten.
1. Adam Nevill - Apartment 16 (En god grøsser som jeg ikke klarte å lese de to nettene mannen min var borte.)
2. Michael McIntyre - Life and laughing (Jeg elsker denne standupkomikeren, så jeg måtte bare kjøpe boken hans og lo meg gjennom hele. Herlig og rasende morsom.)
3. Herman Koch - Middagen (Hele boken foregår mens to par spiser middag på en restaurant og noen av dem bærer på en rystende hemmelighet. En fornøyelig bok som jeg hadde vanskelig for å legge fra meg.)
4. Kristian Ottosen - Liv og død (Dette er jo i grunnen en trist bok, siden den handler om de mange nordmenn som ble sendt til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen under andre verdenskrig. Rystende og interessant på samme tid.)
5. Harlan Coben - Miracle Cure (Jeg leser alt av Harlan Coben. Alle hans bøker griper meg fra første setning og jeg elsker hvordan de ender med et siste sprell med halen. Veldig bra.)
6. Harlan Coben - Caught (Spennende, underholdende, griper deg med en gang.)
7. Bill Bryson - At home (Jeg elsker alt av Bill Bryson og har lest og ledd meg gjennom alle hans reiseskildringer. Denne handler om historien til ulike rom og gjenstander man finner i hjemmet og er både morsom og interessant. Veldig underholdende.)
8. Tana French - In the Woods (Denne hadde jeg store problemer med å legge fra meg, og det ble en del sene netter. Uhyre spennende.)
9. Emma Donoghue - Room (En spesiell bok, og jeg har aldri lest noe lignende. Den handler om en liten gutt og moren hans som blir holdt fanget i et rom. Den gjør jo at man tenker litt ekstra over lignende virkelige hendelser, som f.eks. Fritzl. Boken er skrevet som om gutten forteller historien.)
10. S. J. Bolton - Awakening (Nok en av mine favorittforfattere når det gjelder thrillere. Ikke for de med slangeskrekk.)
11. Paul Auster - Invisible (Det tok meg litt tid å like Paul Auster, og det er ikke alle hans bøker jeg har likt, men dette er en av mine favoritter. Det er vanskelig å si noe uten å avsløre for mye av innholdet. Spennende bok som man ikke klarer å la være å tenke over når man er ferdig.)
12. Harlan Coben - No second chance (Spennende og vanskelig å legge fra seg.)
13. Cressida Cowell - How to train your dragon (Dette er jo egentlig en barnebok, og en del av en hel serie om vikingen Hiccup Horrendous Haddock den tredje. Jeg tror jeg hørte om dem i en film og ble litt nysgjerrig på hva det var så jeg kjøpte den første boken og det er fornøyelig lesing. Tror jeg må kjøpe serien på norsk til Thomas når han blir litt eldre.)
14. S. J. Bolton - Sacrifice (Utrolig spennende thriller som begynner med oppdagelsen av et begravet lik av en kvinne som nylig har født barn og hvor hjertet er skåret ut og runer risset inn i huden. Denne leste jeg på bare et par dager for jeg klarte ikke å legge den fra meg.)
15. Sue Townsend - Adrian Mole The prostrate years (Jeg har fulgt Adrian Mole gjennom hans dagbøker siden jeg var ganske liten. Allerede da moret jeg meg over denne patetiske lille gutten som nå har kommet i 40-årene. Dette er herlige, morsomme og underholdende bøker.)
16. Tarquin Hall - The case of the man who died laughing (Jeg begynte å like denne forfatteren da jeg leste boken Salaam Brick Lane, som jeg kan anbefale på det varmeste. Dette er andre bok om den indiske privatdetektiven Vish Puri. Veldig underholdende og innimellom med en lun humor.)
17. Harlan Coben - Play dead (Spennende. Jeg leser jo alt av ham.)
18. S. J. Bolton - Blood harvest (Spennende thriller med overraskende slutt.)
19. Alexander McCall Smith - The world according to Bertie (Dette er samme forfatter som har skrevet bøkene om The Nr 1 Ladies' detective agency. Jeg fikk aldri interesse for den serien, men har imidlertid falt for serien om 44 Scotland Street. Jeg koser meg med å lese om de forskjellige menneskene som bor i bygningen.)
20. Sarah Rayne - Tower of silence (Etter å ha lest siste bok av S. J. Bolton trengte jeg noen nye thrillerforfattere. Jeg kjøpte tilfeldigvis denne og ble helt fanget. Veldig spennende.)
21. Sarah Rayne - Death chamber (Nok en spennende thriller.)
22. Arnaldur Indridasson - Irrganger (Jeg har lest alle hans bøker og liker dem veldig godt. Det er skikkelig god islandsk krim hvor politietterforskeren Erlendur er gjenganger. Anbefaler dessuten filmen basert på boken Myren.)

Tuesday 11 October 2011

Likenshare: Safari sjokofyll

Jeg meldte meg for litt siden med i Likenshare, hvor man får tilbud om å motta prøver på nye produkter og skal teste dem og si sin mening f.eks. via Facebook eller på bloggen sin. Min første vareprøve var av nye Safari Sjokofyll. .


Jeg liker veldig godt de gode gamle Safarikjeksene, så jeg gledet meg til å prøve ut disse. Kjeksene var større enn de vanlige og som navnet sier fylt med sjokolade. De var gode, men jeg synes egentlig det ble litt for mye av det gode (mannen min likte de veldig godt). Er du sjokoman og synes blandingen av sprø kjeks og myk sjokolade er bra er disse perfekte for deg, men for min del foretrekker jeg nok de vanlige.

Saturday 8 October 2011

Heklet bolero.

For noen uker siden bladde jeg gjennom et av mammas gamle ukeblader og så bilde av en bolero som jeg syntes så morsom å ut å hekle. Jeg har jo heller ikke prøvd meg på å hekle plagg for voksne, så det virket spennende. Jeg hadde egentlig ikke spesielt lyst på boleroen til meg selv, jeg likte bare tanken på å hekle den, men mamma sa med en gang at hun gjerne ville ha den og det er jo alltid fint når noe man lager faktisk kommer til nytte.

Jeg fant oppskriften på nett, heklet Drops bolero i Delight, og visste med en gang at alle andre prosjekter måtte vike for dette. Jeg likte ikke fargene de hadde valgt, så i stedet for beige/blå mix valgte jeg rosa/lilla mix (jeg tror også lys blå mix ville blitt veldig fin). Jeg undret først litt på hva slags størrelse jeg skulle hekle, for jeg kikket litt på bildet og la merke til at den veldig slanke modellen faktisk bruker M/L så jeg bestemte meg for å hekle den største størrelsen selv om XL/XXL høres mye ut. Jeg er veldig glad for at jeg valgte det for noe mindre enn dette kan den faktisk ikke være om det skal være mulig å ha den på (jeg har prøvd den på og er nok dessverre ikke så slank som modellen på bildet). Jeg begynte i forrige uke og heklet siste maske i morges så det tok vel ca 10 dager. Den var faktisk ganske moro å hekle. De små blomstene ble heklet unna i en fei og oppskriften på dem var enkel å huske, mens ermene krevde litt mer konsentrasjon og jeg måtte telle og måle en del og holde styr på at det ble likt på begge sider.



Den første blomsten, og begynnelsen på prosjektet.

Alle blomstene er heklet og jeg har begynt å montere dem sammen til bakstykket. Jeg tenkte først jeg skulle hekle en og en blomst og hekle dem sammen etterpå for å gjøre arbeidet litt mer variert, men jeg er glad jeg til slutt endte med å hekle alle blomstene først og så hekle dem sammen for med et slikt garn ble blomstene ganske ulike og da hadde jeg mulighet til å plassere dem slik at det ble litt variasjon i fargene.

Boleroen er ferdig og trenger bare monteres.

Forsiden.

Baksiden.

Nærbilde av baksiden. Jeg synes det ble så fint med blomster på baksiden. Dette var virkelig et fint prosjekt og jeg koste meg skikkelig da jeg heklet det. Nå håper jeg bare mamma blir fornøyd. :-)

Tuesday 4 October 2011

A for alligator

Etter at jeg laget bokstavveggen til Thomas fikk jeg lyst å ha navn på barneromdørene. Jeg ville ikke ha samme bokstaver som på bokstavveggen, men noe litt mer spennende. Jeg har tittet litt rundt den siste tiden, men ikke vært helt fornøyd med det jeg finner. Da jeg kom over noen fine dyrebokstaver i tre på Amazon fant jeg endelig det jeg ville ha. At de var relativt billige (11 kr per stk, lekebutikkene her i området selger trebokstaver til nesten 30 kr per stk) var også en bonus. Eneste bittelille minus er at de selvsagt at bokstavene følger engelske dyrenavn. A for alligator og m for mouse/mus fungerer bra også på norsk, mens o for ostrich/struts og c for cat/katt er litt vanskelig, men det synes jeg ikke gjør noen ting. Engelsk skal de jo lære på skolen en gang likevel. Thomas elsket dem uansett og lærte seg raskt de engelske navnene til sine bokstaver. Jeg festet dem forresten med limputer fra Panduro (så kan de tas ned uten å skade døren).