Saturday, 8 October 2011

Heklet bolero.

For noen uker siden bladde jeg gjennom et av mammas gamle ukeblader og så bilde av en bolero som jeg syntes så morsom å ut å hekle. Jeg har jo heller ikke prøvd meg på å hekle plagg for voksne, så det virket spennende. Jeg hadde egentlig ikke spesielt lyst på boleroen til meg selv, jeg likte bare tanken på å hekle den, men mamma sa med en gang at hun gjerne ville ha den og det er jo alltid fint når noe man lager faktisk kommer til nytte.

Jeg fant oppskriften på nett, heklet Drops bolero i Delight, og visste med en gang at alle andre prosjekter måtte vike for dette. Jeg likte ikke fargene de hadde valgt, så i stedet for beige/blå mix valgte jeg rosa/lilla mix (jeg tror også lys blå mix ville blitt veldig fin). Jeg undret først litt på hva slags størrelse jeg skulle hekle, for jeg kikket litt på bildet og la merke til at den veldig slanke modellen faktisk bruker M/L så jeg bestemte meg for å hekle den største størrelsen selv om XL/XXL høres mye ut. Jeg er veldig glad for at jeg valgte det for noe mindre enn dette kan den faktisk ikke være om det skal være mulig å ha den på (jeg har prøvd den på og er nok dessverre ikke så slank som modellen på bildet). Jeg begynte i forrige uke og heklet siste maske i morges så det tok vel ca 10 dager. Den var faktisk ganske moro å hekle. De små blomstene ble heklet unna i en fei og oppskriften på dem var enkel å huske, mens ermene krevde litt mer konsentrasjon og jeg måtte telle og måle en del og holde styr på at det ble likt på begge sider.Den første blomsten, og begynnelsen på prosjektet.

Alle blomstene er heklet og jeg har begynt å montere dem sammen til bakstykket. Jeg tenkte først jeg skulle hekle en og en blomst og hekle dem sammen etterpå for å gjøre arbeidet litt mer variert, men jeg er glad jeg til slutt endte med å hekle alle blomstene først og så hekle dem sammen for med et slikt garn ble blomstene ganske ulike og da hadde jeg mulighet til å plassere dem slik at det ble litt variasjon i fargene.

Boleroen er ferdig og trenger bare monteres.

Forsiden.

Baksiden.

Nærbilde av baksiden. Jeg synes det ble så fint med blomster på baksiden. Dette var virkelig et fint prosjekt og jeg koste meg skikkelig da jeg heklet det. Nå håper jeg bare mamma blir fornøyd. :-)

2 comments:

  1. Takk for turen i bloggen min, denne var utrolig fin! Flotte farger og blomstene var veldig fine!

    ReplyDelete
  2. Så lekker den ble! Delight er et litt merkelig garn å jobbe med, men veldig fine lange fargeskift da.

    ReplyDelete