Saturday 23 April 2011

Påskeferie.

Været på østlandet har vært upåklagelig denne påsken. Helt herlig. Vi har gått turer, slappet av hjemme, kost oss i hagen og bygget sandkasse.
For noen dager siden dro vi til Losby og gikk tur opp til Mønevann. Det er halvannen kilometer hver vei, perfekt distanse for en toåring. Thomas koste seg skikkelig.



Da vi hadde kommet tilbake til Losby måtte vi selvsagt innom besøksgården deres. Vi har vært der mange ganger og Thomas blir aldri lei av å hilse på kyr, geiter, griser, kyllinger, sauer og kaniner.

Oscar sov seg søtt gjennom hele turen. :-)



I år fikk Thomas sitt aller første påskeegg, og det var stor stas. Neste år tenker jeg han er gammel nok til å være med på eggjakt også.

Mye snop, og en leke også.


Friday 22 April 2011

Kaninkurv og påskeegg.

Nå som det er påske måtte jeg jo hekle noe som hører til. Valget falt på en liten kaninkurv. Da den var ferdigheklet syntes jeg den så litt tom og ensom ut som den var, så jeg bestemte meg for å hekle noen egg å ha i kurven også. Det var dessuten en glimrende måte å få brukt opp restegarn på. Eggene ble derfor av litt ulik størrelse siden jeg brukte ulike typer garn, men det gjør ingenting.



Oppskrift på kurven finnes her.
Eggene laget jeg etter egen fantasi, men hvis du vil ha en spesifikk oppskrift kan du finne en her.

Wednesday 20 April 2011

Påskegris?

Kanskje ikke akkurat en påskegris, men det er i allefall en gris og den nest siste amigurumien jeg skal hekle fra denne boken.




En søt liten gris med flekker på kroppen (i følge forfatteren ikke av noen annen grunn enn at hun ikke er så glad i å hekle dyr i bare én farge).
Søt liten tass som (dessverre) ikke blir værende hos oss da hun har fått et nytt hjem langt mot nord, men der får hun det nok godt. :-)

Friday 15 April 2011

Punk Bunny

Nok en gang har jeg heklet en av de fine figurene i amigurumiboken jeg har nevnt tidligere. Det var utrolig mye fint i den, men jeg har bestemt meg for å "bare" hekle fem av dem. Jeg har så langt gjort ferdig fire og holder nå på med et påskeprosjekt (kommer snart) før jeg skal ta fatt på den siste.

Det var moro å lage halen hans. Husker vi laget pomponger på barneskolen, og jeg hadde ikke glemt gamle kunster. Alt man trenger er garn og to pappskiver. :-)

Tuesday 12 April 2011

Kakebakertips.

Jeg var en tur innom Kitch'n forleden, bare for å titte (sånn gjør man innimellom når man liker å lage mat og bake). Der så jeg denne som jeg bare må fortelle om. Når jeg pynter kaker, sprøyter småkaker på stekebrett e.l. irriterer jeg meg over hvor sølete det er å fylle sprøyteposen. Selv om jeg bruker smarte tips som å legge posen i et høyt glass så blir det alltid litt irritasjon og søl. Denne derimot er så utrolig praktisk. I stedet for å presse røren ned i en lang pose kan man enkelt ha den i boksen, sette på lokket og klemme ut innholdet der man vil ha det. I tillegg tåler boksen både oppvaskmaskin (sprøyteposen må jeg vaske for hånd siden det er umulig å få den ren i maskin) og mikrobølgeovn, og sistnevnte betyr at hvis man f.eks. skal sprøyte pynt av smeltet sjokolade kan man bare ha den hakkede sjokoladen i boksen og smelte den i mikrobølgeovn. Veldig greit å slippe å skitne til en bolle ekstra. En slik dings skulle jeg visst om før. :-)

Monday 4 April 2011

Iphone-etui.

Denne laget jeg forrige uke. Jeg tok utgangspunkt i bilder av mobiltelefonetuier andre hadde heklet, men laget etter egne mål.

Jeg brukte heklenål 3,5, og garn som passet til den nålestørrelsen, og startet med 35 luftmasker som ble tatt sammen til en ring med en kjedemaske. Ikke sy inn den løse tråden, den skal brukes til å sy sammen bunnen. Deretter heklet jeg 32 runder slik: 1 lm (teller som første fm), 34 fm, 1 km i første fm.

Vreng etuiet og sy sammen bunnen med den løse tråden fra starten. Vreng tilbake til forsiden igjen.

På baksiden fant jeg så den midterste masken og talte fem masker ut til den ene siden og festet tråden der. Deretter heklet jeg klaffen slik:

Rad 1-14: 10 fm, 1 lm, snu

Rad 15: 3 fm, 4 lm og hopp over 4 masker (knappehullet), 3 fm, snu

Rad 16-18: 10 fm, 1 lm, snu

Fest tråden.

Legg telefonen i etuiet og brett klaffen over slik at du ser hvor du skal sy inn knappen på forsiden.

Som en siste finish laget jeg en Apple-logo av filt som jeg limte på baksiden.

Jeg hekler relativt fast, men denne passer altså en Iphone 4 (med gummibeskyttelse rundt).

Saturday 2 April 2011

Hverdagsglimt.

Sånn ser man ut i ansiktet etter en hel dag med lek i barneparken. Dressen hans ser tusen ganger verre ut (og å vaske den er egentlig nytteløst, etter 10 minutter i parken er den like skitten igjen), for ikke å snakke om noen desiliter med sand nedi hetta eller på innsiden av dressen (lurer noen ganger på hva de driver med der. :-p). Og bilsetet hans ser ikke ut. Heldigvis er sand lett å støvsuge opp.

Og her viser Oscar fram hvor godt han kler jakken jeg heklet til ham. :-)