Sunday, 22 September 2013

Togkake til barnebursdag

Jeg kan ikke akkurat skryte på meg at denne kaken ville vunnet noen priser for kakedekorering, men at ungene syntes den var fantastisk det er i allefall sant. :-) Det trenger ikke alltid være så fancy for å være vellykket, og denne var faktisk enkel å lage og ikke minst smaker den godt. Bruk gjerne den kakeoppskriften du selv ønsker, det trenger ikke være sjokoladekake.
Jeg brukte denne velprøvde oppskriften på langpannesjokoladekake. Det er stort sett den som tas fram til barnebursdager her. Alle barn jeg vet om liker den. I stedet for en stor langpanne brukte jeg to brødformer. Kakene stekte jeg på 180 grader i ca 40 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdigstekt. Et tips for å få kaker enkelt ut av brødformer er, i tillegg til å smøre den selvsagt, legge en strimmel bakepapir nede i bunnen og opp langs kortsidene. La kakene hvile litt i formen noen minutter før de hvelves på rist, bakepapiret dras av og de får avkjøles helt.
Den ene kaken blir lokomotiv mens de to andre blir vogner. Kaken som skal bli lokomotiv deles i to ulike deler hvor den ene delen er ca 2/3. Den minste kaken legges oppå den største (limes fast med sjokoladeglasuren fra oppskriften) og blir førerhus. Til pipe brukte jeg rett og slett en marshmallow som jeg dekket med glasur. Den andre kaken deles i to like deler. Legg lokomotiv og vogner på et egnet fat, jeg hadde tilfeldigvis et langt brett fra Ikea som passet helt perfekt til togkake. Dekk alle delene med sjokoladeglasur.
Til hjul har jeg brukt Ballerinakjeks. En pakke kjeks er akkurat nok til et lokomotiv og to vogner. Alternativt kan man bruke f.eks. slike lakrissnurrer som finnes i smågodthyllen. Så er det bare å pynte kaken akkurat slik man ønsker. Jeg gjorde det enkelt og gikk for litt seigmenn på lokomotivet og nonstopp-last til vognene, men slå deg helt løs om du ønsker det. Jeg ser for meg at man kan fylle vognene enda mer om man graver ut litt av kaken i midten, men lar det være en kant rundt, evt bygger en kant av kjeks, sjokoladepinner e.l. Uansett tror jeg det skal mye til før barna ikke blir fornøyd. :-)

No comments:

Post a Comment