Wednesday, 18 January 2012

Ferien er i boks.

Ja, da er årets ferie i boks. Vi har pønsket og tenkt og tenkt og pønsket på hvor vi kunne dra i sommer. Vi er ikke sydenmennesker. Jeg kan ikke tenke meg noe kjedeligere enn å dra til et typisk chartersted hvor bading og strand er omtrent det eneste man har å finne på. Men her, som med alt annet, er smaken som baken, nemlig delt.
I fjor var vi i Danmark, nærmere bestemt Lalandia og Legoland. Det var vår første skikkelige barneferie og den var kjempeflott. Vi gjorde så mye gøy og hadde det kjempebra. Ikke minst fikk vi virkelig smaken for å bo i feriehus heller enn bare et hotellrom (selv om vi også har gjort det med barn, og det fungerer bra). Det var godt å kunne lukke døren til barnerommet og ha et hus for seg selv, kunne sitte ute i kveldsvarmen, lage mat og ikke minst ha TV på og snakke uten å forstyrre de små som sover. Vi var derfor sikre på at vi i år også ønsket feriehusferie og ikke hotellferie.
Valget falt til slutt på England. Jeg har kanskje ikke nevnt det før, men jeg tok bachelor-graden min i England og er rett og slett anglofil. Imidlertid er det nå 6 år siden jeg var i England sist og snart 12 år siden jeg besøkte studiebyen min. Ikke minst har vi aldri vært i England med barn, så da ble valget lett. Vi har leid feriehus (en gammel låve ombygd til et koselig toetasjers feriehus med stue, kjøkken, to bad og to soverom) et stykke utenfor Birmingham. Valg av område er ikke tilfeldig. Det ligger nemlig bare en halvtimes kjøring fra Drayton Manor Park som huser Thomasland. Hva kan vel være bedre for en treåring som elsker alt som har med Thomas-toget å gjøre? Vi skal leie bil slik at vi kan kjøre rundt, og vi skal bl.a. ta en dagstur til den gamle studiebyen min. Jeg vet universitetsområdet der har gjennomgått enorme forandringer siden jeg studerte der, og ikke minst er byen nydelig (alle bildene i innlegget her er derfra).

(Hvis du synes denne katedralen ligner litt på Nidarosdomen er du ikke helt på jordet. Denne ble nemlig brukt som inspirasjon da Nidarosdomen ble bygget og inne i katedralen har de omdøpt noen søyler til Trondheimssøylene.)

Etter litt forskning på området rundt der vi har leid feriehus ser det ut til at vi neppe kommer til å kjede oss. Jeg ser for meg (i tillegg til Thomasland) litt shopping i Birmingham (der har jeg aldri vært før), besøk på akvariet Sea Life, en tur i zoologisk hage og museumsjernbanen Severn Valley Railway, kanskje besøke noen katedraler og slott (hvis vi får ungene med på det) og så er det en stor og nydelig park i nærheten med stort lekeområde, besøksgård, en liten jernbane, man kan leie fiskestang og fiske litt, og et plaskebasseng for barn. Jeg tror vi skal ha nok å fylle dagene med og jeg gleder meg skikkelig. :-)
Ikke verst plassering for et universitet, eller?

3 comments:

 1. Jeg vil å ;-)
  Har merket at jeg blir mer og mer anglofil selv, etter Londontur i fjor sommer og dilla på engelske filmer+serier.
  Håper det er bra med deg og dine på det nye året, bra her å. Har begynt året med ny giv, etter noen "knepp" oppi hodet. Klem
  ps! her er det ønske om varm ferie etter fjorårets regnfulle og dårlig status

  ReplyDelete
 2. Deilig å planlegge sommerferie når det er som mørkest her hjemme! Og holder med deg i at det er en fordel med leilighet framfor hotell når man reiser med barn - særlig når det er mer enn et par-tre dager. God tur etterhvert!

  ReplyDelete
 3. fredagsmasker: Ja, det er skikkelig frihet med leilighet i forhold til hotellrom, og hittil synes jeg ikke det har kostet nevneverdig mer heller.

  karna: Det er visst ikke bare jeg som er anglofil nei, jeg elsker alt med England. Forrige sommer var ikke det helt store. Det var nydelig i Danmark, men da vi kom hjem var det bare litt så som så. Kan vel telle på én hånd de dagene vi tok ut plaskebassenget. Satser på at det blir bedre i år.

  ReplyDelete