Wednesday, 13 July 2011

Det er dejlig å være norsk...

i Danmark. Ja, det er det virkelig. I år hadde vi vår første rene barneferie, og den var kjempeflott. Vi hadde leid feriehus i Lalandia og det kommer vi definitivt til å gjøre igjen. Prisen var bittelitt stiv synes jeg, ca 10 000 for en uke inkludert fri inngang til alt de har på Lalandia (f.eks. Monky Tonky-land, som er et lekeland, og badelandet Aquadome), men det var likevel verdt det. Jeg merket meg at Billund Camping, som ligger rett ved siden av, var betydelig billigere, men husene der var langt fra så fine og innholdsrike (og man tilbringer jo litt tid der når ungene skal i seng en del tidligere enn en selv), samt at vi da ville måttet betale for å bruke Monky Tonky-land, Aquadome og alt annet som var inkludert for oss. Feriehusene ligger i gangavstand fra Lalandia og det går også et lite tog mellom husene og Lalandia for de som synes det er koselig. Det er mange små lekeplasser plassert her og der innimellom husene.


Alt i Lalandia er innendørs og innredet som en plaza. Det er derfor konstant kveld der inne, noe som var veldig merkelig, men vi vendte oss til det etterhvert.
Her er det matbutikk, restauranter, bakeri, isbar, butikker, minigolf, bowling, trampoliner, lekeland og en scene hvor det er show om kvelden.


Feriehuset vårt. Det er de minste som finnes, med plass til fire (+ en baby under 2 år). De har større hus også, helt opp til åtte personer (+ to babyer) hvis man trenger det. I husene finner du alt du trenger, veldig praktisk. Herlig med terrasse og utemøbler. Man kan kjøpe internettilgang og det er TV med norske, svenske og danske kanaler. Her er forsiden av huset. Alle husene har egen parkeringsplass.

Og baksiden. Vi var heldige slik at terrassen vår vendte ut mot plenen og her kunne Thomas springe fritt rundt og leke med andre barn. Halvparten av husene har verandaen sin vendt ut mot veien. Selv om bilene bare kjører (eller skal kjøre, ikke alle overholdt dette) i gangfart og det kun er trafikk til og fra feriehusene synes jeg det var veldig greit å ikke trenge tenke på det, samt at man slipper at fremmede folk vandrer forbi rett ved der du sitter og vil slappe av i fred og ro. Så vidt jeg vet kan man ikke velge feriehus, så det blir litt flaks eller uflaks om man får huset sitt vendt mot plen eller lekeplass, eller mot gaten.


I Lalandia har de også geitehold. Det var stor stas for både Thomas og meg. Jeg forelsket meg helt i de små geitekillingene.


Oscar hadde vel ikke den helt store interessen for ferien vår, han syntes det var mer spennende å ligge og leke med tærne sine. Tenk at han er fire måneder nå!
Vi var i Legoland to dager. Dessverre skjedde det noe med kamerat mitt slik at alle bildene fra første dagen forsvant. :-( Her er et bilde fra den andre dagen hvor vi bl.a. var i Duploland som rett og slett er en stor lekeplass (greit med pust i bakken for mamma og pappa, mens Thomas springer rundt og koser seg). Jeg var overrasket over hvor stor del av Legoland som hadde aktiviteter passende for Thomas. Det var mer enn nok å gjøre og fylle de to dagene med.


I tillegg til Legoland tok vi også en shoppingdag i Århus. Herlig å spasere nedover Strøget i finværet. Vi var så heldige at vi hadde sol og varme alle dagene. Vi tok også turen til Givskud Zoo (Løveparken), som er 20 minutter unna. Thomas storkoste seg dessuten i badelandet Aquadome. Der har de et eget barnebasseng med små sklier og badeleker, helt perfekt for de minste, og så har de nok av mer spennende ting for de større. Jeg la merke til en del vannsklier jeg aldri ville satt foten min i, men jeg er bittelitt pysete jeg da. ;-)

1 comment:

  1. Så fin ferie dere har hatt, kjekt med tilrettelagt når en reiser med småbarn. Ha fortsatt fine sommerdager!

    ReplyDelete