Tuesday, 24 January 2012

Babyteppe av bestemorruter

Det store bølgeteppet jeg fullførte for ikke så veldig lenge siden gav ikke akkurat mersmak. Voksentepper tar altfor lang tid. Men babytepper derimot, de er en fryd. Som jeg har nevnt før venter vi på en liten nevø i mars og det er jo klart at han må få noen heklegaver av meg. Koseklut er klar, og så måtte han få et babyteppe. Jeg elsker bestemorruter, så det var helt klart at det måtte bli det. Jeg tenkte først å bruke mange forskjellige farger, men syntes at det ble litt for rotete, så jeg snevret det inn til blå- og brunfarger da jeg synes de to passer veldig godt sammen.

Jeg valgte Drops Baby Merino garn. Herlig mykt og finnes i mange farger. Tror jeg endte opp med fem blåtoner og to brune, og så hvitt da. Jeg er vanligvis tilhenger av å hekle rutene sammen underveis, men når jeg skal variere fargene på rutene såpass mye synes jeg det er vanskelig å planlegge fargevalget underveis så her valgte jeg den gamle metoden med å hekle alle rutene først og så hekle dem sammen til slutt. På den måten kunne jeg legge ut de ferdige rutene på gulvet og bytte rundt på dem til jeg fant et mønster jeg likte. Jeg foretrekker forresten å hekle sammen rutene framfor å sy dem sammen. Da legger jeg rett side mot rett side og hekler kjedemasker gjennom de ytterste løkkene av hver maske (da ser det penest ut på forsiden). Jeg hekler jeg først sammen horisontalt og til slutt vertikalt. Ikke glem luftmaskene mellom stavene. Når alle er heklet sammen heklet jeg en kant rundt hele for å gjøre det litt penere. Jeg heklet først en omgang staver og til slutt fastmasker. Jeg hadde først tenkt å hekle en skjellkant til slutt, men regnet ikke med å ha nok garn og orket ikke kjøpe et nytt nøste hvitt når jeg ikke trengte så veldig mye av det. Men jeg tror skjellkant hadde blitt veldig fint.

Å hekle dette teppet gikk ganske raskt synes jeg. Tror jeg brukte to uker fra start til slutt. Jeg er kjempefornøyd med resultatet, og hadde ikke mine små vært såpass store (og vi har så mange tepper til dem fra før) skulle jeg gjerne hatt et makent til meg selv.

5 comments:

 1. Hei!

  For et fint bestemorruteteppe :)

  Fin blogg :)

  Klem fra Fru Haugen Klingen

  ReplyDelete
 2. To uker... jøss det får man si...
  Kjempe lekkert ble det i alle fall.
  Du får bare si fram om du har lyst å ta bestilling på tepper assa...

  ReplyDelete
 3. Tusen takk for gratulasjon :)
  No skal livet nytast i lange drag :) For ja, tida går verkeleg altfor fort..
  For eit nydeleg babyteppe du har hekla! :) Blått og brunt er kjempefint saman.
  Klem, KristiN

  ReplyDelete
 4. Kjempeflott teppe! Og nydelige farger. Har så lyst til å hekle bestemorsteppe selv, men må innrømme at sammenheklingen skremmer meg litt :)

  ReplyDelete
 5. For et flott teppe! Kjempeherlige farger!

  ReplyDelete