Saturday, 11 June 2011

Kommode.

Det har lenge vært populært å pusse opp gamle møbler heller enn å kjøpe nye. Jeg kan ikke skryte på meg at dette startet som et gammelt familieklenodium eller et spesielt loppisfunn, det var rett og slett en kommode jeg kjøpte da jeg flyttet sammen med han som nå er mannen min for over 12 år siden (tiden går fort!). Hvorfor jeg valgte dette aner jeg ikke, spesielt siden jeg ikke er glad i trefargede møbler (eller trefarget noe som helst), men det gjorde da nytten sin uansett. Etter at vi flyttet inn i huset vi bor i nå har det bare stått tomt på gjesterommet, men nå som Thomas skal få større rom og trenger nytt sted å ha klærne sine (kommoden han har på sitt rom nå skal Oscar overta) fant jeg ut at denne duger fint med litt oppussing.

Her er utgangspunktet.Og det ferdige resultatet.
Jeg er så kjedelig (?) at jeg foretrekker møbler i nøytrale farger så kan jeg heller bruke farger på tilbehør og annet som er lettere å bytte ut. Her valgte jeg lys antikk. To strøk kvistlakk først og det måtte tre strøk maling til for at det skulle bli pent.

Jeg brukte noen helt enkle skuffeknotter fra Jernia på de største skuffene.


Og så valgte jeg to litt mer spennende (og også dyrere, 59 kr pr stk, mot 17 kr for de andre) for de to små skuffene øverst. En sjiraff til venstre...


og løve til høyre. Veldig fornøyd med resultatet, og Thomas likte det også. Neste uke går vi i gang med rommet hans, og det blir nok rapporter derfra også. :-)

1 comment:

  1. Stor forskjell fra trehvitt til nymalt ja Og kjempesøte knotter til en liten kar :-)

    ReplyDelete