Tuesday, 8 February 2011

Babyjakke nr 3.

Heklede babyjakker er visst min greie for tiden. Her er nr 3, og nr 4 er ikke så langt unna slutten den heller. Denne oppskriften fant jeg her, og jeg laget den i størrelse 1 år og brukte dessuten som dere ser helt andre farger.

I oppskrifter på klær står det vanligvis både antall masker og også selve målene på jakken. I motsetning til å hekle amigurumier o.l. er maskefastheten viktig når det gjelder klær, ellers kan du fort ende opp med et plagg som enten blir for lite eller for stort i forhold til det som var planen. Selv om det er ufattelig kjedelig er det derfor lurt å hekle en prøvelapp så du ser hvordan resultatet blir.
Ofte vil det i oppskriftene stå at om du hekler for fast (slik jeg gjør) kan du bruke en større heklenål, mens hvis du hekler for løst kan du bruke en mindre. Det er ikke alltid dette blir vellykket, så noen ganger kan det være vel så smart å heller legge til eller trekke fra masker. Det er derimot sjelden lurt å prøve å hekle løsere eller fastere enn det du pleier, for når du kommer godt i gang med plagget vil du sannsynligvis helt av deg selv vende tilbake til den fastheten som er naturlig for deg og da blir alt skjevt.

1 comment: