Sunday, 30 January 2011

Ny babyjakke, og litt om hekleoppskrifter på engelsk.

Da har jeg laget babyjakke nr 2. Den er ganske lik den forrige, bare at frontene møtes litt mot siden i stedet for foran. Denne er i størrelse 6-9 mnd, så blir vel brukt i høst en gang. I likhet med den forrige jakken hekles hele i ett. Eller, man hekler altså "kroppen" først og hekler armene rett på etterpå. Jeg har begynt på en ny jakke nå hvor alle deler hekles hver for seg og skal sys sammen til slutt. Jeg er bare halvveis, men synes det virker mer tungvindt og innbiller meg at resultatet ikke blir like pent? Jeg vet ikke, men foreløpig foretrekker jeg i allefall denne måten (og så slipper jeg også å ha 3-4 ulike plaggdeler liggende løst før de skal settes sammen).
Denne jakken er i likhet med den forrige rask å lage. Oppskriften fant jeg forresten her.


¨
Til slutt vil jeg si en liten ting om å hekle etter oppskrifter på engelsk, som er det jeg vanligvis gjør.
Det virker som enkelte synes det er litt uoverkommelig å hekle etter engelske oppskrifter, men det er ikke så vanskelig som man kanskje tror. Det vanskeligste er kanskje å forstå selve hekleuttrykkene, men når det først sitter så burde oppskrifter på engelsk være lette å følge.


En liten ordliste, med forkortelsene (som gjerne er de som brukes i selve oppskriften) i parentes:
* crochet - hekle
* single crochet (sc) - fastmaske (fm)
* chain (ch) - luftmaske (lm) [ofte starter oppskrifter med f.eks. "chain 30", da skal du lage en kjede av 30 luftmasker]
* slip stitch (sl st) - kjedemaske (km)
* double crochet (dc) - stav (st)
* half double crochet (hdc) - halvstav (hst)
* triple crochet (tc) - dobbeltstav (dst)

Og en liten utfordring til: mens vi i Norge skiller heklekrokene etter størrelse, dvs antall mm den er i diameter, brukes vanligvis bokstav- eller tallkoder i England og USA. Her er en nyttig side hvor man enkelt kan slå opp og se hva som er tilsvarende heklekrokstørrelse i Norge.

2 comments:

  1. Flott jakke! Og kjempesøte knapper.

    ReplyDelete
  2. Veldig søt jakke, og tusen takk for ordlisten i forhold til engelske heklemønster, da setter jeg i gang å hekle shaun the sheep =)

    ReplyDelete