Friday, 6 April 2012

Påske.

Da er påsken godt i gang, i allefall for oss som har hatt ferie siden forrige helg. Vi er for en gangs skyld hjemme i påsken. Vanligvis besøker vi mannens familie halve påsken, men i år ble det litt flyttet på. De vi bor hos ble nemlig foreldre 19 mars, og vi tante og onkel for tredje gang, og da syntes vi det var greit å ikke trenge oss på såpass få uker etter fødsel. Både det heklede babyteppet, kosekluten og noen søte klesplagg ble svært godt mottatt.

Påsken er dessverre ikke bare kos og glede hos oss, men også en trist høytid. Både jeg og mannen har mistet en forelder hver, og begge døde utrolig nok i påsken. På tirsdag var det åtte år siden Pappa døde og i morgen er det fem år siden svigermor døde. Ingen av dem har fått oppleve hverken bryllupet vårt eller barna våre. Vi tenker litt ekstra på dem i påsken, og den vil nok aldri bli helt den samme igjen.

Selv om vi "bare" har vært hjemme har vi ikke kjedet oss. Været har dessverre ikke vært fristende nok til å tilbringe særlig tid utendørs, men vi har vært en tur i Sverige og kjøpt bilstol til Oscar (Britax Hi-Way II), en tur til Teknisk Museum og i dag var jeg og Thomas på lekedate med et par venner og deres barn på Hopp i Havet (lekeland). På søndag skal mannen og Thomas enten på kinotur (hvis det går noe barnevennlig) eller Hoppeloppeland (aldri lei av lekeland).

I et forsøk på å fordele påskesnopet litt utover uken hadde vi eggjakt på onsdag. Det er første året vi gjorde dette og jeg undervurderte nok Thomas sine evner når det gjelder leting. Jeg så for meg at han bare ville kikke litt rundt seg så jeg gjemte alt på relativt godt synlige plasser (vinduskarm, i en åpen lekekasse, i vasken på lekekjøkkenet e.l.), men han var en racer på leting og kikket nedi puffen, oppi skuffer og skap og alle slags steder. Neste år skal jeg gjemme dem bedre!
Til lørdagsgodt i morgen vanker neste runde snop: et velfylt påskeegg. Her er det litt av hvert av sjokolade og en liten leke (Duplo Tow Mater, fra Cars-filmene). Tror nok det blir suksess.
Til slutt et bilde av godguttene. Oscar driver og tar sine første små prøveskritt uten støtte i disse dager. Vi har ventet og ventet på dette. Både han og Thomas reiste seg nemlig opp og begynte å gå langs møblene da de var 8½ mnd gamle. Vi forventet derfor at Oscar skulle begynne å gå selv like tidlig som Thomas, ved 10 mnd, men Oscar er nok litt mer bedagelig anlagt og det er først den siste uken han tør slippe seg og gå et par skritt alene. Spennende tider. :-)

1 comment:

  1. Høres ut som dere har hatt en fin påske, selv med noen triste minner
    Ønsker dere en fin påske videre
    KLem

    PS digger forresten elefanten din

    ReplyDelete