Saturday 31 December 2011

Godt nytt år!

Da er det kun noen små timer igjen av 2011. Det er rart å tenke på at et helt år har gått allerede. På denne tiden i fjor hadde vi ingen Oscar, dette er hans år. Ungene er i seng, og jeg og mannen skal ha en veldig rolig nyttårsfeiring i sofakroken med kongelig varieté. I morgen blir det familienyttårsmiddag, og hos oss betyr det ribbe (julemiddagen er kalkun). På mandag er hverdagen her igjen og det er litt vemodig at alle disse ukene fylt av planlegging og glede nå er over. Nå er det et helt år til neste jul. Jeg håper 2011 har vært et godt år for dere alle, og jeg håper 2012 blir enda bedre. Jeg ser fram til mye forskjellig:
- enda flere gode bøker
- tid med familien
- sene kvelder med brettspill
- sommer, sol og ferietid
- en ny liten nevø
- mange små og store framskritt for barna våre
- at jeg og mannen kan se tilbake på 13 fine år sammen
- mye god mat
- mange fine hekleprosjekter

Et riktig godt nytt år til dere alle sammen!

Wednesday 28 December 2011

God jul.

Det har vært travelt her i hjemmet den siste uken, så blogging har det blitt lite av. Vi har hatt huset fullt av både min og mannens familie (på det meste var vi åtte voksne, fire barn, to katter og en hund), men det har vært utrolig koselig. Mye god mat (mange timer på kjøkkenet) og uante mengder kaker og snop har det også blitt. Og ikke minst har vi alle, og kanskje spesielt barna, fått utrolig mange flotte gaver. Nå er det bare oss fire og broren min igjen fram til over nyttår, så det er betydelig roligere, men veldig hyggelig det også. Ikke minst får vi etter barnas sengetid spilt en del brettspill som de litt eldre ikke brydde seg så mye om (litt mer avanserte strategispill).



Her er noen bilder fra julen vår.





Sunday 18 December 2011

Jul i Drøbak.

I dag tok vi en spontan tur til Drøbak for å se på julehuset og julenissens postkontor. JuleDrøbak hadde garantert gjort seg bedre med et pent lag snø, men det ble nå som det ble. Vi så oss ganske mette på alt av nisser og julepynt og spiste dessuten noen fantastiske boller fra et bittelite bakeri i en kjeller. Vi ble litt skuffet over å ikke få møte selveste julenissen, men det kan jo tenkes han har søndagsfri. Stakkaren må jo få hvile seg ut før en travel helg neste uke.












Litt fikk vi med oss hjem også: tre tog til Thomas og Oscar og to julemus til meg. De har allerede fått sin plass på hylla over trappen.

Saturday 17 December 2011

En uke igjen.

Tenk at det bare er en uke igjen til julaften. Torsdag kveld toger familiebesøket inn, så da må alt av rydding, vasking og baking være klart, og vi har ikke begynt på noe av det. Bakingen starter i morgen og mannen har juleferie fra onsdag, så torsdag blir den store rydde- og vaskedagen.

Det begynner å bli slunkent i julekalenderen. Det er nesten litt vemodig at det er så kort tid igjen, jeg vil at tiden skal gå litt saktere. Hele desember med alle forberedelsene, stemningen og det å glede seg er så magisk, nesten mer spennende enn selve julen.


I dag kom sviblene på plass. Det blir ikke ordentlig jul uten den herlige duften av blomstrende svibler.


En ensom liten juleugle henger i stuevinduet.



Så, en uke igjen altså, og hva er klart? Hva mangler?

* Julegaver. Absolutt ALLE er ikke bare innkjøpt, men også ferdig innpakket. Veldig fornøyd med det. :-) Har funnet mange fine gaver i år og gleder meg til å se dem bli pakket opp.

* Julebaksten har jeg ikke begynt på, skal bake syv slag i år (pepperkaker, kransekakestenger, kokosmakroner, havreflarn, biscotti, shortbread og brune pinner/kolakaker, oppskrift på alle disse finner dere på matbloggen min). Tenkte jeg skulle begynne i morgen og ta ett til to slag per dag til torsdag. Men jeg har fått tak i smør! Snappet med meg et kilo i forrige uke og i dag mens vi frustrerte stod på butikken og så på tomme smørhyller sa en snill mann at han hadde nettopp kjøpt masse smør på en annen butikk i nærheten og vi skyndte oss dit og hamstret litt. Veldig fornøyd, og tusen takk til den snille mannen som tipset oss.

* Handling. Det går mye mat i julen og vi har dessuten et stort koldtbord som følger oss som frokost og kveldsmat hele juleuken. Der har vi bl.a. diverse spekemat, oster, potetsalat, rødbetesalat, julepostei, røkelaks, sild, hjemmelaget majones, nystekt brød hver dag ++. I tillegg til julemiddager og uante mengder julesnop er det mye som må handles inn. Jeg er omtrent halvveis der tenker jeg. Alt av snop og snacks er innkjøpt, en ti kilos kalkun ligger i fryseren og jeg har kjøpt alt av spekemat, ostekjeks, vin og brus o.l. som holder seg lenge.

*Juletreet, det ble kjøpt i går. Vi har en forkjærlighet for den gode gamle granen. Den lukter så herlig og det gir så god julestemning. Det kommer aldri edelgran inn i vårt hus, det må lukte jul rett og slett. Temperer man juletreet og vanner det rikelig gjennom julen er det heller ikke noe strev med dryssing.

Da håper jeg alle andre også er godt i gang med juleforberedelsene, eller i allefall ikke føler noe stress, og husker på å kose seg masse også.

Wednesday 14 December 2011

Endelig! Bølgeteppe.

Endelig, endelig! Jeg har heklet og heklet, heklet litt til, lagt det fra meg og heklet på andre ting, heklet, heklet, gått lei, heklet videre og heklet enda litt mer og nå, NÅ, er siste maske på plass. Jeg begynte på teppet i mai, så det har tatt sin tid. Jeg trodde jeg aldri skulle bli ferdig, men det ble jeg. Jeg kan definitivt si at det er det kjedeligste prosjektet jeg har heklet på, og tepper kommer aldri til å bli min favoritt. Det var riktignok behagelig se-på-TV-arbeid, men det ble for ensformig for meg. Jeg liker faktisk litt mer avanserte prosjekter hvor jeg må telle masker og følge med på oppskrifter.

Jeg valgte Drops Merino Extra Fine garn til teppet. Med tanke på hvor mange nøster som har gått med har det blitt et ikke spesielt billig teppe, selv om jeg har vært flink og hamstret når det har vært salg, men jeg tenkte at når jeg først skulle hekle et helt teppe skulle det være et herlig mykt luksusteppe, og det ble det. Det er tungt, men det er varmt og herlig og jeg bare elsker det.
Ser dere litt nøye etter vil dere oppdage en liten forskjell i fargesammensetningen mellom øverste fjerdedel og resten av teppet. Det kommer av at fargen gul ikke fantes i denne garntypen da jeg begynte på teppet i vår, men da jeg på sensommeren oppdaget gult fant jeg ut at symmetri fikk være symmetri, gult måtte være med og jeg angrer ikke. Det var akkurat den fargen som manglet. Både kattene, Thomas og mannen har lagt sin elsk på teppet, så det blir nok mye brukt i løpet av vinteren. Jeg elsker at fargene går i bølger og ikke bare rette striper, det gjør det mer interessant. Jeg er kjempefornøyd, og det er bra siden det sannsynligvis er første og siste voksenteppe jeg hekler. Det var mye arbeid, men det var vel verdt det. :-)

Sunday 11 December 2011

Nissemarsj

I dag er tredje søndag i advent. Selv om det bare er én søndag igjen til jul er det fremdeles nesten to uker likevel. Vi er godt i gang, nesten ferdige med gavehandelen, julekort sendt og har så smått begynt å handle inn mat. I dag var vi med på nissemarsj på Losby. Vi går en del tur der om sommeren, så veien opp til Mønevann er akkurat passe lang for Thomas. Han og Oscar ble utstyrt med nisseluer og vi hadde med akebrett til Thomas.


Klare til avgang. Vi kom tidlig slik at vi kunne ta en tur innom besøksgården og hilse på dyrene. Kalvene og minigrisene hadde sannelig blitt store siden sist.

Fremst gikk en fin hest som trakk en vogn. De stoppet flere ganger underveis slik at alle barna som ønsket en tur i vognen fikk prøvd seg. Thomas syntes hesten var fin, men var skeptisk til å sitte i vognen så han nøyde seg med akebrettet sitt.

Vel framme og Thomas er fornøyd med å ha fått nissemarsjmedalje.

>Oscar var en liten engel hele turen. Han bare lå helt musestille godt innpakket i vognen sin.

Thursday 8 December 2011

Fridag

Vinteren kom hardt og brutalt. Tirsdag var det bart. Onsdag var det et godt lag snø og barna koste seg i barneparken. I dag viste gradestokken under 10 minus og det betyr at parken er stengt. Vi har derfor kost oss inne i dag, men det ser ut som det blir mildere i morgen så da er de kanskje åpen.


Om vinteren henger vi ut fuglemat i et tre vi ser fra stuevinduet, og det første vi gjør når vi står opp er å ta en titt på alle som spiser. Akkurat nå var det bare en enslig stakkar, men det er gjerne en seks-syv fugler om gangen og det er kjempekoselig med liv i treet.

Varm sjokolade på en kald vinterdag, det er ikke mye som er bedre enn det.


Oscar venter utålmodig på at jeg skal smøre lunsj til ham. Han er inne i en periode hvor han ikke vil være alene og blir fryktelig lei seg hvis han blir forlatt.




Oscar tar seg en blund, og Thomas og jeg kan endelig få bygge en togbane som får stå i fred.

Wednesday 7 December 2011

Mye snø (og litt brødboks).

I fjor kom årets første snø (eller sne som jeg sier) allerede 2. november. Et tynt lag som forsvant relativt fort før det gikk en stund til neste skikkelige snøfall. I år lot snøen vente på seg. Det kom vel ti fnugg da jeg hentet Thomas i barneparken, men idet vi gikk inn døra hjemme så jeg at snøen begynte å lave ned og det fortsatte utover kvelden, så dette var synet som møtte meg da vi stod opp. Snøen kom sent, men godt. Det luner liksom litt, og nå kommer også julestemningen for fullt. Ingen jul uten snø.



Og til slutt må jeg bare vise fram den nye brødboksen min. Jeg er så lei av brød som ligger framme på benken (det går en del brød med barn i huset) og har lenge sett meg om etter en brødboks. Jeg har hatt en idé om hva jeg ønsket meg, og det var nettopp noe slikt. Jeg fant det raskt på Kremmerhuset, men de hadde bare rosa og blått, ikke farger jeg vil ha på kjøkkenbenken. Jeg lot letingen ligge litt og da jeg var på søndagsshopping forrige uke og var innom der på leting etter noe annet så jeg at de hadde fått brødbokser i hvitt, og da ble jeg veldig glad. Så nå slipper jeg stygge brødposer på kjøkkenbenken. :-)





Thursday 1 December 2011

Thomas er tre år gammel!

I skrivende stund er det akkurat tre år siden Thomas lå nyfødt og liten på magen min. Og i dag er han tre år gammel og storebror.
Det har vært en travel, men kjempefin dag. I barneparken hadde parklederen laget bursdagskrone og jeg tok med sjokoladekake som de spiste etter lunsj og synging av bursdagssang. På ettermiddagen kom det familiebesøk til middag og kaker.
Thomas fikk fine gaver og storkoste seg.


Av oss fikk han Ikeakjøkken m/utstyr. Det var stor stas. På lørdag skal han ha sitt aller første barneselskap. Vi har invitert syv små og det blir nok veldig koselig. Jeg er veldig spent på støynivået, men det varer jo heldigvis ikke så lenge.