Wednesday, 14 December 2011

Endelig! Bølgeteppe.

Endelig, endelig! Jeg har heklet og heklet, heklet litt til, lagt det fra meg og heklet på andre ting, heklet, heklet, gått lei, heklet videre og heklet enda litt mer og nå, NÅ, er siste maske på plass. Jeg begynte på teppet i mai, så det har tatt sin tid. Jeg trodde jeg aldri skulle bli ferdig, men det ble jeg. Jeg kan definitivt si at det er det kjedeligste prosjektet jeg har heklet på, og tepper kommer aldri til å bli min favoritt. Det var riktignok behagelig se-på-TV-arbeid, men det ble for ensformig for meg. Jeg liker faktisk litt mer avanserte prosjekter hvor jeg må telle masker og følge med på oppskrifter.

Jeg valgte Drops Merino Extra Fine garn til teppet. Med tanke på hvor mange nøster som har gått med har det blitt et ikke spesielt billig teppe, selv om jeg har vært flink og hamstret når det har vært salg, men jeg tenkte at når jeg først skulle hekle et helt teppe skulle det være et herlig mykt luksusteppe, og det ble det. Det er tungt, men det er varmt og herlig og jeg bare elsker det.
Ser dere litt nøye etter vil dere oppdage en liten forskjell i fargesammensetningen mellom øverste fjerdedel og resten av teppet. Det kommer av at fargen gul ikke fantes i denne garntypen da jeg begynte på teppet i vår, men da jeg på sensommeren oppdaget gult fant jeg ut at symmetri fikk være symmetri, gult måtte være med og jeg angrer ikke. Det var akkurat den fargen som manglet. Både kattene, Thomas og mannen har lagt sin elsk på teppet, så det blir nok mye brukt i løpet av vinteren. Jeg elsker at fargene går i bølger og ikke bare rette striper, det gjør det mer interessant. Jeg er kjempefornøyd, og det er bra siden det sannsynligvis er første og siste voksenteppe jeg hekler. Det var mye arbeid, men det var vel verdt det. :-)

2 comments:

  1. Gratulerer med ferdig teppe - det ble kjempefint! Tipper det blir deilig å krølle seg under i sofakroken ja. Og deilig garn...

    ReplyDelete
  2. wow!! Kjempefint! :) jeg er nok litt sånn som deg.. det blir fort kjedelig. Holder på med et babypledd nå, som jeg har holdt på med i en eevigheeet. Det må være ferdig til januar, så håper jeg får roen over meg til å sette meg ned i jula :P

    ReplyDelete