Monday, 24 January 2011

Hekling til baby.

Å hekle babyklær er ikke noe jeg har tenkt så veldig over. Jeg har alltid forbundet babyklærlaging med strikking eller sying og vet om mange som bruker timer over strikkepinnene eller symaskinen etter at de har saumfart butikkene etter spennende stoffer og garn. Siden hverken strikking eller sying har vært blandt mine sterke sider har heller ikke det å lage babyklær vært på listen min. Men jeg tenkte litt på det her om dagen, at det er da ingen grunn til at jeg ikke kan hekle i stedet. Kan jeg hekle amigurumier (som kan være ganske fiklete og derfor ta litt tid) skal jeg vel kunne hekle en genser eller en lue?
Som tenkt så gjort. Jeg tittet litt rundt på nett etter oppskrifter og plagg jeg likte, og dette virket da veldig lett? Ja, det er faktisk det. Jeg fant raskt en cardigan i nyfødtstørrelse som jeg ville hekle. Og her gikk det unna.
Jeg brukte vel to kvelder på den (og da skal det sies at jeg er både forkjølet og har bihulebetennelse for tiden, så hekletempoet er det så som så med). Det var noe annet enn å hekle små figurer. Jeg liker grønt, så det ble fargen jeg valgte og så fant jeg noen fine bamsehodeknapper som jeg sydde på. Så får vi håpe lillebror ikke er så stor at han aldri får brukt den. :-)

Siden jeg var så godt i gang med heklingen, og i tillegg hadde en del igjen av garnet heklet jeg raskt (begge deler gjort på en kveld) både sokker og lue. Det var moro rett og slett, og jeg er allerede i gang med plagg i litt større størrelser som vil bli vist fram her etterhvert som jeg blir ferdig.

Oppskriften til cardigan og lue/sokker (to ulike sett) fant jeg på denne bloggen.


3 comments:

 1. Disse var kjempefine! Blir det gønne hentesettet? Så gøy at det går fort også, raskt å klare jakka på to korte kvelder:-) Klem fra Beate

  ReplyDelete
 2. NYDELIG!
  Håper jeg klarer hekle dette settet,er ganske så lei av å hekle babytepper til alle som får baby..

  takk for fin inspirasjon:)

  ha en flott dag
  klem fra Lill

  ReplyDelete