Wednesday, 12 May 2010

Hagearbeid.

På den ene siden av huset har vi en skråning hvor vi hittil har latt alt mulig rart vokse fritt. Der var det stort sett tilfeldige busker, gress og ugress i et herlig sammensurium. Det er jo ikke som om vi oppholder oss noe i selve skråningen og den synes heller ikke fra der vi vanligvis sitter når vi er ute, men trappen rett ved siden av er enkleste vei fra forsiden til baksiden av huset så vi går jo forbi en del når vi er ute i hagen. Derfor hadde det vært litt hyggelig om den er pen å se på i allefall. Helt ferdig er det ikke, men jeg tenkte jeg skulle vise fram resultatet så langt i allefall.

Vi begynte med å rett og slett dra opp alt av busker og gress/ugress vi ikke ville ha. Vi lot de minste buskene stå igjen (de stod dessuten pent på rad bortover skråningen), samt de som danner naturlig grense mot naboen. Deretter la vi på ny jord, barkduk og bark. Skrubbet også den lave muren på toppen fri for mose, den var jo helt overgrodd og så ikke fin ut. Mens vi holdt på fant vi en barkduk under jord og gress, så det ser ut til at de som bodde her før oss har gjort et forsøk på å fornye skråningen selv, men siden den var stygg og overgrodd allerede da vi kjøpte huset for tre år siden har de nok latt den forfalle en stund. Håper ikke det er et dårlig tegn på at denne skråningen rett og slett ikke vil være fin og velstelt.
Uansett, vi kjøpte noen litt hardføre stauder på Plantasjen og fant noen steiner som vi la litt her og der. I ettertid synes jeg at det kanskje ble litt nakent, så jeg tror vi kommer til å plante litt til og legge ut litt flere steiner etterhvert (og så har vi ikke kjøpt nok bark, så det mangler litt helt ytterst mot naboen, men det synes nok ikke så godt på bildene). Men her er som sagt resultatet så langt.

Førbilde: en overgrodd skråning. Den ser ikke fullt så ille ut midt på sommeren når det er mer grønt, men det er tidlig ennå så da er den mer grå og kjedelig.


Etter, nå ser det i allefall litt mer ryddig ut.

2 comments:

 1. Hei!

  Det er riktig at jeg har brukt filt som jeg har tegnet på! Jeg syntes det passet bra til pusekatten.

  Ellers pleier jeg å bruke plastøyne som man får kjøpt på panduro hobby som jeg limer på! Jeg tror også de har i flere forskjellige størrelser der.

  Hvis du skal gi bort amigurumien til et barn bør du sy øyne. Enten hekle et øye som du syr på eller brodere på øyne rett på amigurumien.
  Hvis du vil hekle øyne er kan det passe fint med 4fm, og så /2i1/ 4g :)

  Håper dette hjalp litt! Bare spør om det er noe mer :)

  ReplyDelete
 2. Takk for tips. Synes filtøynene passet veldig fint til katten din ja. Jeg tror ikke jeg vil gi bort amigurumiene mine, men det kan jo tenkes at sønnen min får leke med noen av dem da (han har vel strengt tatt fått sjiraffen i allefall, men den har jo heklede øyne og er helt trygg).

  ReplyDelete