Friday, 30 April 2010

Amigurumidukke

I går fikk jeg endelig kjøpt knapper og gjort ferdig denne amigurumidukken. Jeg heklet den egentlig ferdig for et par uker siden, men manglet knapper til øyne. Jeg skal i tillegg hekle en kjole til henne. Eller, strengt tatt er den heklet allerede (og den er kjempesøt), men den er altfor liten for henne. Med litt makt klarte jeg såvidt å få tredd den over hodet, og det ser mer ut som en trang skjorte enn en kjole. Må ha vært en feil i oppskriften, så jeg må lage en større en. Kommer til å legge ut bilde av kjolen og dukke med kjole da, men tenkte jeg skulle vise fram dukken som den er i allefall.
Her finnes oppskriften på både dukke og kjole. Som dere ser har jeg valgt helt andre farger både på dukken og håret, og jeg synes det ble ganske bra. Min dukke har derimot armene rett og ut sitter kun med støtte, men jeg tror det må være fordi hun er ganske fersk og dermed fremdeles ganske hard i kroppen. Ettersom tøyet strekker seg blir hun nok litt mer bevegelig.
Hvis noen lurer på engelske hekleforkortelser i forhold til norske er det bare å spørre. Straks man har forstått det er det veldig enkelt å hekle både dukken og kjolen. Litt knotete med tomlene på hendene, men ellers en veldig enkel og grei oppskrift.


Og her er den lille kjolen, som jeg synes ble veldig søt. Har ikke sydd på knapper ennå (men har funnet noen søte blå hjerteknapper som vil passe bra), siden den ikke skal brukes på dukken, men etterhvert fant jeg ut at kjolen var for søt til å "kastes", så jeg tror jeg må kjøpe en liten bamse eller noe som kan bruke den i stedet. :-)

No comments:

Post a Comment