Monday, 30 December 2013

Crock pot/slow cooker.

Jeg pleier å holde matprat til matbloggen min, men jeg må bare få dele litt om den nyeste beboeren i kjøkkenskapene. I år inneholdt nemlig en av julegavene en crock pot. Jeg har allerede fått testet den ut to ganger og vi har alle sammen smattet og kost oss med resultatet. Selv lille Alva fikk smake og syntes det var godt. 
Slik ser den ut. Den har tre innstillinger, lav og høy, samt en "hold varm"-innstilling. Det tar lenger tid å steke på lav, men har man tid blir maten bedre da. Så kan man stille inn antall timer man vil at maten skal kokes og når tiden er ute slår den seg automatisk over på "hold varm". Crock pot'en kan vaskes i oppvaskmaskin og kan også brukes i stekeovnen om man ønsker det.
Først ut var fajitas. Jeg la løk, hvitløk og paprika i bunnen og la et passelig stykke oksekjøtt på toppen. Så blandet jeg sammen hermetiske tomater med salt, pepper, chilipulver, oregano, malt spisskummen og malt koriander, og helte alt over. På med lokket og åtte timer på lav så var den ferdig. Kjøttet ble delt opp i mindre stykker med et par gafler (som med pulled pork), før det ble blandet med den kjempegode sausen i gryten.
Alt dette ble så servert i tortillalefser sammen med mais, hakket rødløk, rømme, salsa og revet ost. Mmmm!

Neste rett ut var en kinesisk kyllingrett. Opp i gryten med vårløk, hvitløk, frisk chili, tørkede chiliflak, brunt sukker, litt Heinz ketchup, soyasaus, ingefær, salt, pepper og kyllingfilet i biter.
Fire timer på lav og vips ferdig og klar til å serveres med nudler. Her var planen å ha i grønnsaker den siste timen, men det ble glemt og da var vi så sultne at vi ikke ville vente mer. Godt var det uansett!

1 comment: