Saturday 24 September 2011

Må ha det, bare må ha det.

Det hender rett som det er, gjerne når jeg er på utkikk etter helt andre ting, at jeg ser noe jeg bare må ha der og da. Det er ikke alltid jeg engang vet hva jeg skal gjøre med tingen, men jeg må ha den likevel.
Den søte, nydelige, fargerike uglen har jeg sett på Ark flere ganger og bare gått forbi. Jeg har hatt veldig lyst på den, men liksom ikke helt visst hvor den skulle være, Jeg er forlengst forbi kosedyrstadiet så den ville ikke ha noe naturlig bosted i huset og den er altfor fin til å bli ramponert og slitt av Thomas. Etter å ha gått forbi den flere ganger endte jeg likevel opp med å gå inn og kjøpe den, og den er bare så utrolig myk og god og herlig hjertehoppende fargerik.
Jeg satte den først oppå den ene sofaen, men der så den veldig ensom og forlatt ut. Foreløpig tester den ut en av bokhyllene, så får vi se hvor den ender opp. Thomas synes også den er veldig fin og han får lov å låne den litt innimellom.
Disse Greengate-skålene kjøpte jeg på ferie i Danmark. Først syntes jeg de var litt bestemoraktig, men jeg likte fargene så godt at de ble med i handlekurven likevel. Foreløpig har de mest stått på utstilling, og innimellom tatt fram som snopskåler. Synes de er så herlige å se på.

Denne veggpynten fant jeg på Søstrene Grene. Det er en herlig butikkjede jeg bare må innom hver gang jeg er et sted hvor de finnes. De har så utrolig mye rart og jeg går aldri tomhendt ut derfra. Da jeg så denne var det igjen fargene som først talte til meg, og i motsetning til alle ovennevnte kjøpt visste jeg med en gang hvor denne skulle festes: på veggen øverst i trappen til tredje etasje. Der gjør den seg godt blandt alt det hvite.
Her er utsikten når man kommer oppover trappen. Jeg blir litt ekstra glad hver gang jeg kommer gående opp og ser på fuglene.
Denne sommerfuglboken, også fra Søstrene Grene, måtte også bli med hjem. Jeg vet ikke helt hva den skal brukes til ennå, men det finner jeg vel ut etterhvert, den var uansett for fin til å bare gå i fra. :-)

Wednesday 14 September 2011

Snart jul.

Nå ja, kanskje ikke helt. Og jeg er jo heller ikke typen som begynner å lage handle julegaver straks forrige jul er over, sitter og scrapper julekort om sommeren eller har tatt fram julepynten lenge før snøen engang har kommet. Likevel måtte jeg bare slå til da jeg så at det var salg på Panduro. Selv om det bare er en uke siden jeg bestilte det hadde jeg faktisk glemt det hele og ble både glad og overrasket da hentelappen dumpet ned i postkassen og jeg kunne hente en stor eske som nærmest var en forundringspakke.

Så da skal nok førjulstiden (når den kommer) brukes til å lage grånisser, juleugler og male nissehoder. :-)


Friday 9 September 2011

Seks måneder!

En liten dag for sent, men hva gjør vel det når verdens beste lille Oscar er seks måneder gammel!




Wednesday 7 September 2011

Japansk blomstersjal

Endelig, endelig, kan jeg få vise fram noe av det jeg har jobbet med på heklefronten den siste tiden. Det har blitt litt lite hekling her på bloggen rett og slett fordi jeg har lagt amigurumier litt til siden og jobbet med et par litt større prosjekter. Bølgeteppet har dere fått sniktittet på innimellom, men dette er nytt. Hekling er ikke det jeg har mest tid til om dagene, så det har gått litt tregt, men nå trooooor jeg at jeg endelig er ferdig.


Jeg sier tror fordi jeg fremdeles er litt usikker på om jeg burde heklet på en rad til slik at det blir bredere. Det er en gave, så jeg tror jeg heller får gi det slik det er og heller jobbe mer med det hvis mottakeren ønsker det bredere. Prosjektet begynte med at jeg som vanlig leste, moret meg, koste meg, gledet meg over den fantastiske bloggen Attic24. Jeg elsker fargene hun omgir seg med, fortellingene fra hverdagen og alt det fine hun hekler. Jeg har mang en gang blitt inspirert av henne og har en liste av ting jeg ønsker å lage fra bloggen hennes. Uansett, jeg merket meg at hun hadde heklet et japansk blomstersjal/skjerf, og jeg falt fullstendig for det og visste med en gang om noen som ville like å få dette.


Dessverre hadde hun ikke lagt ut noen oppskrift på sjalet, men ut fra bildene hennes kom jeg fram til en oppskrift jeg tror er riktig, men som i allefall fungerer utmerket. Sjalet lages dessuten ved at blomstene hekles sammen etterhvert som de lages (join as you go). Det er rett og slett genialt og noe jeg har overført til annen hekling. Så herlig å slippe en bunke med f.eks. bestemorruter som må festes sammen helt på slutten. I stedet kan man se teppet vokse sakte men sikkert mens man hekler dem sammen underveis. Så mye enklere og ikke minst mye mindre kjedelig.


Jeg har ikke blokket ut sjalet ennå, og er litt usikker på om jeg gidder. Det jeg har gjort er å spraye det lett med vann og la det tørke flatt på en håndduk. Det fikk vekk de krøllete kantene. Sjalet er heklet i Drops Baby Alpaca Silk som er som navnet sier en blanding av alpakka og silke, så det er herlig mykt og deilig.


Jeg er veldig fornøyd med resultatet og ikke minst glad for at dette endelig er ferdig. Jeg begynte på prosjektet i slutten av mai så det har tatt litt over 3 mnd, men jeg har jo også jobbet med andre ting innimellom så alt i alt er det ikke så ille.



Ta-da!