Saturday 30 July 2011

Kjellerstua.

I sommerferien hadde vi planer om å pusse opp de to siste uoppussede rommene i huset: kjellerstua og vårt soverom. Kjellerstua stod først på planen. Dette rommet er forsåvidt ikke så veldig mye i bruk foreløpig. Det er for det meste kontor, og nå blir det også gjesterom og ettersom ungene blir større tenker jeg det blir brukt mer av dem.
I kjellerstua var det opprinnelig god gammeldags panel, noe jeg ikke kan fordra i sin naturlige farge, men som jeg synes er veldig pent når det er malt. Så det var det første som stod på planen. Opprinnelig skulle vi også bytte gulvteppet, men etter at alt var over orket vi ikke bruke mer tid på oppussing, så det får vente litt til.

Først noen bilder fra hvordan det så ut før. Egentlig glemte jeg helt å ta før-bilder, men jeg hadde heldigvis noen bilder jeg hadde tatt rett før jul for to år siden etter at jeg hadde ryddet litt (ja, dette er faktisk ryddig til kjellerstua å være). I tillegg til roterommet har det en tendens til å bli dumpingplass til det meste, for det har en ganske praktisk plassering som et av de nærmeste rommene til gangen der vi kommer inn.



Og slik ble det etterpå. Vi har kjøpt inn en sovesofa som gjester kan sove på (den fikk vi testet ut mens vi malte soverommet vårt, og den var ganske grei). Som dere ser fra før-bildene stod det også en fryser i det ene hjørnet, den ble nå endelig flyttet til roterommet. Da fikk vi flyttet bokhyllene til hjørnet fryseren stod og frigjort litt plass ellers. Jeg har ikke fått ryddet skikkelig i kjellerstua etter oppussing og ommøblering, så det er ikke helt som det kommer til å bli ennå.

Det er lite naturlig lys i kjellerstua, til tross for to vinduer. Det ene vinduet havner under verandaen, som er bygget rundt to sider av huset (har alltid lurt på hvorfor de gadd å sette vindu der når verandaen er rett over). Der er det naturlig nok ikke så mye lys. Det andre vinduet (i hjørnet over sofaen) har vi fjernet og i stedet satt inn kattedør (hylla under fungerer som trapp). Det var det beste alternativet, for vi ville ikke lage hull i verandadøren, og ingen andre steder egnet seg. Men det fungerer forsåvidt utmerket. Da kommer kattene rett ut i hagen, og ikke på forsiden hvor gata er

Nå kjenner jeg at jeg er uendelig glad for at vi ikke skal male vegger på mange år, det er ufattelig kjedelig, men jeg er fornøyd med resultatet og synes det har blitt både lysere og koseligere.



Thursday 28 July 2011

Tur til Amadeusparken

I dag tok vi en tur til Amadeusparken. Den ligger omtrent en times kjøring fra Oslo, så perfekt avstand for en dagstur. Hverken Thomas eller vi blir lei av å hilse på dyr. Amadeusparken er ikke blandt de største, men det som er så fint her er at man kan klappe og mate nesten alle dyrene, og det er stor stas (også for de voksne). Her var det mer hjemlige dyr som dådyr og geit i skjønn forening med for eksempel zebra, kamel og alligator (sistnevnte får man naturlig nok ikke lov å hverken klappe eller mate). I enden av parken er det et lekeområde med forskjellige lekestativer, flere lekehus og til og med hoppeslott. Det var så vidt vi fikk revet Thomas vekk derfra da vi skulle hjem igjen. All dyrematen vi hadde (man får kjøpt en pose i billettluka) gikk med på turen, for det var mange dyr som gjerne ville ha litt. :-)








Friday 22 July 2011

Bokstavvegg.

Thomas er veldig opptatt av bokstaver for tiden. Han kan i allefall halve alfabetet, og det synes jeg ikke er så verst for en toåring. Jeg tenkte derfor han ville sette pris på litt å ha noen store bokstaver på den ene veggen på rommet sitt.

Jeg bestilte disse fra Panduro. Jeg tenkte etterpå at jeg gjerne kunne valgt noen større, men det ble nå disse.

Jeg malte dem helt enkelt med akrylmaling.

Og så ble de festet på veggen. Det er ikke tapet på veggen så jeg tok sjansen på vanlig dobbeltsidig teip. Bokstavene er heller ikke spesielt tunge. Thomas syntes det var veldig fint og har øvd mye på alfabetet siden han fikk disse på veggen. :-)

Sunday 17 July 2011

Løveparken (Givskud Zoo).

Mens vi var i Billund måtte vi selvsagt ta turen innom Løveparken, som bare er 20 minutter kjøring unna. Der kan man velge å kjøre gjennom parken med egen bil (det er flere stopp på veien hvor du kan gå ut og se nærmere på dyrene, men i løvedelen må man selvsagt holde seg inne i bilen), eller man kan sitte på med en safaribuss. Jeg har vært i mange forskjellige dyreparker gjennom årene og dette er definitivt den beste jeg har besøkt. Ikke bare har dyrene god plass, men som besøkende var det fantastisk å få være så nær dyrene. Zebraene gned seg mot bilen vår, lemurene og apekattene var så nære at jeg kunne ha strukket en hånd ut og klappet dem (men det gjorde jeg ikke, regner med de helst vil være litt i fred, og kanskje de biter?). Det var en kjempefin tur.

På slutten er det et kjempedigert lekeområde med alt fra sandkasser (med massevis av leker tilgjengelig), forskjellige lekeapparater og trampoliner. På forhånd hadde jeg sett på hjemmesiden deres at man kan bestille piknikkurv som man plukker opp på veien og nyter et eller annet sted i parken. Vi bestilte ikke dette, men i ettertid angrer jeg litt på det, for det hadde vært supert å spise lunsjen sin utendørs ved en av lekeplassene. Det skal jeg huske på å gjøre neste gang.








>

Wednesday 13 July 2011

Det er dejlig å være norsk...

i Danmark. Ja, det er det virkelig. I år hadde vi vår første rene barneferie, og den var kjempeflott. Vi hadde leid feriehus i Lalandia og det kommer vi definitivt til å gjøre igjen. Prisen var bittelitt stiv synes jeg, ca 10 000 for en uke inkludert fri inngang til alt de har på Lalandia (f.eks. Monky Tonky-land, som er et lekeland, og badelandet Aquadome), men det var likevel verdt det. Jeg merket meg at Billund Camping, som ligger rett ved siden av, var betydelig billigere, men husene der var langt fra så fine og innholdsrike (og man tilbringer jo litt tid der når ungene skal i seng en del tidligere enn en selv), samt at vi da ville måttet betale for å bruke Monky Tonky-land, Aquadome og alt annet som var inkludert for oss. Feriehusene ligger i gangavstand fra Lalandia og det går også et lite tog mellom husene og Lalandia for de som synes det er koselig. Det er mange små lekeplasser plassert her og der innimellom husene.


Alt i Lalandia er innendørs og innredet som en plaza. Det er derfor konstant kveld der inne, noe som var veldig merkelig, men vi vendte oss til det etterhvert.
Her er det matbutikk, restauranter, bakeri, isbar, butikker, minigolf, bowling, trampoliner, lekeland og en scene hvor det er show om kvelden.


Feriehuset vårt. Det er de minste som finnes, med plass til fire (+ en baby under 2 år). De har større hus også, helt opp til åtte personer (+ to babyer) hvis man trenger det. I husene finner du alt du trenger, veldig praktisk. Herlig med terrasse og utemøbler. Man kan kjøpe internettilgang og det er TV med norske, svenske og danske kanaler. Her er forsiden av huset. Alle husene har egen parkeringsplass.

Og baksiden. Vi var heldige slik at terrassen vår vendte ut mot plenen og her kunne Thomas springe fritt rundt og leke med andre barn. Halvparten av husene har verandaen sin vendt ut mot veien. Selv om bilene bare kjører (eller skal kjøre, ikke alle overholdt dette) i gangfart og det kun er trafikk til og fra feriehusene synes jeg det var veldig greit å ikke trenge tenke på det, samt at man slipper at fremmede folk vandrer forbi rett ved der du sitter og vil slappe av i fred og ro. Så vidt jeg vet kan man ikke velge feriehus, så det blir litt flaks eller uflaks om man får huset sitt vendt mot plen eller lekeplass, eller mot gaten.


I Lalandia har de også geitehold. Det var stor stas for både Thomas og meg. Jeg forelsket meg helt i de små geitekillingene.


Oscar hadde vel ikke den helt store interessen for ferien vår, han syntes det var mer spennende å ligge og leke med tærne sine. Tenk at han er fire måneder nå!




Vi var i Legoland to dager. Dessverre skjedde det noe med kamerat mitt slik at alle bildene fra første dagen forsvant. :-( Her er et bilde fra den andre dagen hvor vi bl.a. var i Duploland som rett og slett er en stor lekeplass (greit med pust i bakken for mamma og pappa, mens Thomas springer rundt og koser seg). Jeg var overrasket over hvor stor del av Legoland som hadde aktiviteter passende for Thomas. Det var mer enn nok å gjøre og fylle de to dagene med.


I tillegg til Legoland tok vi også en shoppingdag i Århus. Herlig å spasere nedover Strøget i finværet. Vi var så heldige at vi hadde sol og varme alle dagene. Vi tok også turen til Givskud Zoo (Løveparken), som er 20 minutter unna. Thomas storkoste seg dessuten i badelandet Aquadome. Der har de et eget barnebasseng med små sklier og badeleker, helt perfekt for de minste, og så har de nok av mer spennende ting for de større. Jeg la merke til en del vannsklier jeg aldri ville satt foten min i, men jeg er bittelitt pysete jeg da. ;-)