Friday 31 December 2010

God nytt år!

Jeg måtte ha meg en liten blund i dag (sånn er det å være snart 31 uker på vei) og jeg våknet akkurat tidsnok til å få knipset bilde av årets aller siste solnedgang fra soveromsvinduet.



2011 blir spennende. Om ikke annet blir vi tobarnsforeldre, og det blir en ny tilværelse jeg ser fram til med både glede og spenning. Jeg håper det blir et år fylt av glede, med sene spillkvelder, god mat, bøker det er umulig å legge fra seg, en hel haug amigurumier, latter, klemmer og kyss, gode filmer og spennende serier, myk kattepels, sol, barnesmil og andre store og små hverdagsgleder.

Riktig godt nytt år til alle sammen!

Friday 24 December 2010

Thursday 23 December 2010

Juletreteppe.

Dette juletreteppet broderte jeg for to år siden, men det er først i år det skal tas i bruk for første gang. Grunnen er faktisk ren glemsel og litt latskap. Jeg startet på det til jul 2008 og broderte som en helt for å bli ferdig. Da jeg satt der på lille julaften kom jeg på at selv om selve bildet ble ferdig måtte jeg jo sy inn og klippe kantene, og det orket jeg bare ikke med få timer igjen til juletrepynting. Så teppet ble pakket vekk og jeg skrev meg bak øret at det skulle gjøres ferdig til jul 2009.

*spoler litt*

Lille julaften 2009. Juletreet er pyntet og broren min spør meg om ikke jeg hadde et juletreteppe vi skulle bruke i år. *klaske seg i pannen* Ergerlig, men ikke noe å gjøre med. Og jeg lover meg selv at neste år, DA skal det i allefall brukes.



Vel, det var bare såvidt. I forrige uke, helt tilfeldig mens jeg ryddet i kjellerstua, fant jeg posen med teppet, fremdeles uferdig. Jeg tok det opp i stua, satt og gløttet bort på det noen dager før jeg til slutt fikk fingeren ut og gjorde det helt ferdig. I morges ble det strøket og NÅ er det definitivt klart til bruk. (Det er brettet i to.)



Og tidligere i vinter la jeg merke til et kjempefint rødt heklet juletreteppe fra Drops design som jeg hadde lyst å lage, men ikke tenkte jeg ville få tid til. Og det har jeg planlagt å lage til neste år, hvis jeg husker på det da. ;-)

Wednesday 22 December 2010

Duften av jul.

Duften av jul er for meg svibler. Når sviblene blomstrer og får hele huset til å lukte fantastisk, da er det jul. :-)


Tuesday 21 December 2010

Liten julestrømpe

Heklingen går merkelig nok unna nå i julestrien. Det kommer kanskje av at all julebakst er ferdig og alle gaver innkjøpt og pakket. Dermed kan jeg bruke mer tid på håndarbeid. Denne lille julestrømpen er litt mer avansert enn de fleste andre tingene jeg har heklet. Det er hælen enkelte kanskje føler er litt innviklet, men leser man oppskriften nøye og bare følger den slavisk (ikke tenk for mye på hva de mener) så blir det bra. Det skulle vært brodert noen små stjerneknapper på treet, men det har jeg ikke funnet ennå så det får vente til en annen gang. Her er oppskriften.


Saturday 18 December 2010

Julenisse.

Snømannen gikk raskt å lage, så jeg fikk fort startet på en ny som også ble ferdig på "et blunk" (dvs et par kvelder, innimellom julebakst). Denne nissen sitter pent på et fat og passer på sviblene mine. Oppskriften finner du her.

Thursday 16 December 2010

Hva bakes til jul?

Hva som, aller nådigst, får innpass i kakeboksene til jul varierer veldig fra familie til familie. Jeg vet ikke om det lenger finnes noen som holder seg til de tradisjonelle syv slagene (vi synes de fleste av disse er ganske kjedelige og tørre), men sikkert er det at alle har en eller flere favoritter som uten unntak må befinne seg på kakefatet hvert eneste år.

I år skal vi (dvs jeg) bake:

Trykk på navnene, så finner dere oppskriftene jeg bruker. :-)

Monday 13 December 2010

Snømann.

Jeg kan jo ikke la en jul gå forbi uten å ha heklet i allefall et par juleamigurumier. Førstemann ut er denne hyggelige snømannen. Den er rask og enkel å hekle og har heldigvis på seg et tykt og godt skjerf nå i vinterkulden.
Oppskriften finner dere her (her har jeg funnet mange andre fine oppskrifter også). Den er gratis, man må bare registrere seg for å få tilgang.

Saturday 11 December 2010

Luciadag og lussekatter.

Joda, det er ikke Luciadagen før mandag, men vi tyvstartet med lussekattbaking nå i kveld. Dette er alltid det første vi baker hver desember og det setter starten for julebaksten. Mandag begynner jeg med alle julekakene. Jeg er aldeles stappmett nå etter å ha forspist meg på nystekte lussekatter, men det er jo så vanskelig å la være. (Og kjenner jeg lillebror i magen rett får jeg betale for dette i natt, men men...). Oppskriften finner dere her, på min oppskriftsblogg. Verdens beste lussekatter, rett og slett.


Friday 10 December 2010

Hjemmelagede pakkelapper.

I fjor scrappet jeg julekortene selv. Det orket jeg ikke i år, da ble det rett og slett "kjedelige" bildekort bestilt fra nett (skjønt, Thomas er jo aldri kjedelig å se på), men jeg fant ut at jeg i allefall kunne lage mine egne pakkelapper.

Det er virkelig superenkelt, og noe som fint kan inngå i juleverksted for barn. Man trenger bare litt tykt papir med fine farger eller mønstre og et stempel (og man kan også skrive til/fra på selv om man ønsker det).



Jeg brukte stempelet som mal og klippet ut lapper i samme størrelse. Så stemplet jeg til/fra på den ene siden og brukte litt forskjellige julestempler på den andre siden (tok ikke bilde av det).



Og sånn ble en av dem seende ut på pakken. Veldig enkelt, men likevel litt mer personlig.

Tuesday 7 December 2010

Snøkrystaller.

Med julekalenderlaging og alle andre forberedelser til jul har det blitt liten tid til hekling. Jeg tenkte jeg skulle begynne på noen juleamigurumier, men først så jeg oppskrift på heklede snøkrystaller i Allers Juleidéer. De er veldig enkle å lage og går raskt. Jeg hadde ikke tynt nok garn, så jeg laget den første med litt tykkere garn og pinner før jeg fikk kjøpt noe tynnere. Den ble derfor ganske stor, men det gjør ingenting. Jeg valgte å avslutte den andre snøkrystallen før de to siste rundene ble heklet, bare for å gjøre dem litt ulike. I følge oppskriften skal disse egentlig brukes som stjerner til toppen av juletreet, men jeg valgte å heller henge dem opp som snøkrystaller i vinduet.


Her er de ferdigheklede krystallene, før de er stivet.

Her er den minste snøkrystallen. Den har etter oppskriften blitt dynket i sukkerlake og ligger nå utspent til tørking.

Ferdigstivede snøkrystaller som henger i kjøkkenvinduet til pynt.
Jeg ble ikke 100% fornøyd med sukkerlaken som skulle brukes til å stive dem. Jeg vurderer faktisk å vaske dem og prøve noe annet, kanskje potetmel (man brukte jo det til å stive skjortekraver)? Vi får se om jeg orker. Men uansett synes jeg det ble veldig pent, så kanskje jeg lager enda flere i ulike størrelser.

Friday 3 December 2010

Vi har en toåring.

Onsdag 1. desember fylte Thomas hele to år! Tenk så fort tiden går, og nå skal han snart bli storebror også. Dagen ble feiret med familien og han storkoste seg med besøk, kake og gaver.
Han er så stor gutt og kan så mye. Det er så spennende å se ham lære nye ting og læringskurven er virkelig bratt. Han skravler i vei i både tre- og fireordssetninger, kan tall (og har mengdeforståelse) og er veldig opptatt av de han har rundt seg. Han snakker mye om de han leker med i barneparken og gleder seg til hver gang mormor og onkel kommer på besøk (og da får de knapt lov å forlate rommet før han skal vite hvor de er). Og så har han skikkelig humor, og det er gøy å se.
Nesten helt fersk.
Glad toåring.