Tuesday, 3 August 2010

Jentene mine.

Ja, for det er det de er, mine (våre) to nydelige pusekatter. Jeg er vokst opp med katt og klarer meg rett og slett ikke uten. Det er så mye selskap i dem. Man er rett og slett aldri ensom når man er i samme rom med en sovende katt. Dagen er ikke fullkommen uten en myk pels og litt kos.


Kattene våre heter Truly Scrumptious og Emmelina. Truly er 10 år og vi fikk henne da hun var 2. En kollega av mannen min skulle skille seg og ingen ville ha katten (trist at enkelte skaffer seg dyr uten å tenke på hva de vil gjøre hvis livssituasjonen endrer seg. Dyr er ikke bruk og kast ettersom det passer.). Vi hadde snakket om å skaffe oss katt og jeg synes personlig at det er unødvendig å avle fram rasekatter når det finnes så mange andre der ute som allerede lever og trenger et godt hjem. Det var derfor et lett valg at vi skulle ta oss av Truly Scrumptious (som forøvrig fikk navnet sitt etter prinsessen i musikalen Chitty Chitty Bang Bang). Hun er en veldig kosete katt med en klar forkjærlighet for menn. Hun er veldig selvstendig og en dyktig jeger som gjerne er ute det meste av sommeren. Og så er hun et lite matvrak. Det er utrolig at hun er så tynn som hun er.


Emmelina fikk vi noen år etter, da Truly var 6 år. Vi skulle egentlig vente med å få katt nr 2 til vi hadde flyttet til hus med hage (foreløpig bodde vi i leilighet i Oslo, så Truly var innekatt). Men da vi så en annonse om en liten 12 uker gammel pus som hadde blitt funnet i skogen (kastet ut av eierne sine) måtte vi bare slå til. Hun var en pjuskete liten skapning da hun kom til oss. Grå og stri i pelsen, men med en vilje av stål. Hun var ikke det spor redd for å komme til et nytt hjem med en eksisterende sjefspus. Hun elsket å ha selskap og fant sin plass med en gang. Og med god mat, godt stell og mye kjærlighet forvandlet den lille pjusken seg til en vakker pus med skinnende sort pels. Emmelina er en engstelig liten pus som sjelden beveger seg utenfor døren (og da gjerne bare på terrassen). Hun har nok ikke kommet over de traumatiske opplevelsene fra barndommen. Men med oss er hun trygg og glad, en utrolig snill pus som har mye kjærlighet å gi og er helt avhengig av kos hver dag, og som gjerne sover tett inntil meg om natten.
Til sist noen bilder av våre små skjønnheter: Truly øverst og Emmelina nederst.
4 comments:

 1. Så nydelige pusekatter dere har...
  Digga forresten skilpadda i forrige innlegg
  Ha en fin dag
  Klem

  ReplyDelete
 2. Så herlige kattepuser du/dere har. Her hos oss har vi 4 stk, alle født hos og er hver sine personligheter. Og det er så fredfullt å se på en katt som sover. Artige heklefigurer du tryller fram ,-)

  ReplyDelete
 3. Å for en nydelig historie og fine pusejenter du har. Så godt at noen bryr seg om de "vanlige" kattene også. Katter er jo sånne fantastike deilige dyr. Har selv en guttepus som også elsker å være inne.

  ReplyDelete
 4. Å for noen skjønne pusejenter du har!

  :)

  ReplyDelete