Visp den varme fløten gradvis inn i eggene (det er for å forhindre at de koagulerer).
Hell så alt tilbake i kasserollen og varm under omrøring (viktig, ellers blir det eggerøre) til blandingen tykner litt.
Hell blandingen tilbake i bollen og dekk med plastfolie. Legg plastfolien helt ned på den varme blandingen, det forhindrer at det dannes snerk på toppen. Sett bollen i kjøleskap til blandingen er helt avkjølt.
Hell den avkjølte blandingen i iskremmaskinen og la den gå til iskremen har ønsket konsistens. Den blir forholdsvis myk i iskremmaskin, så den kan være greit å legge den i fryseren litt etterpå for at den skal bli litt hardere.
Så tilbake til smakstilsetning. Omtrent alt kan brukes, bare prøv deg fram og bland etter egen lyst. Noen smakstilsetninger blandes/smeltes inn i fløtemelken mens den varmes, andre hakkes opp og røres inn i iskremen når den er halvfrossen. Eksempler på de som skal smeltes inn i fløten er f.eks. vaniljestang, kaffepulver, sjokolade (hvis du vil ha sjokoladesmak på iskremen), honning, lakris, kokosmelk (bytt all fløtemelken med dette) osv og eksempler på de som tilsettes senere er f.eks. hakkede nøtter, sjokoladebiter, nonstop, hakket kjeks, brownies aller annen kake, most/hakket frukt eller bær, søt kastanjepuré osv). Sistnevnte er altså ingredienser du ikke vil skal gi smak eller farge til hele iskremen, men skal være biter som gir annen konsistens og ekstra smak til grunniskremen.
Her finner dere link til iskremoppskriftene som jeg har lagt ut på matbloggen min. De fleste tar utgangspunkt i grunnoppskriften og inneholder bare ulike smakstilsetninger, mens noen også har en annerledes grunnoppskrift.
Håper dere blir fristet til å prøve dette selv. Kjøpeiskrem vil aldri finne veien ned i handlevognen lenger. :-)
No comments:
Post a Comment