Saturday 24 March 2012

Møt Rex.

Jeg ble inspirert av Bad Monkey, og måtte bare kjøpe mønsteret til denne dinosauren (fås på Delicious Crochet, vel verdt en titt!). Det ble noen bittesmå endringer i mønsteret, men her er resultatet. Skulle jeg laget den igjen er det mulig jeg i stedet for å sy armer og ben direkte på kroppen hadde valgt å feste dem med "sikkerhetsøyne". Da blir de bevegelige, og det har jeg fått sansen for etter å ha heklet andre amigurumier som er satt sammen slik.

Jeg hadde først planlagt å lage en til hver av guttene, men jeg synes det er kjedelig å hekle ting jeg har heklet før, så den planen gikk rimelig raskt i vasken selv om jeg allerede hadde kjøpt garn til Rex 2. I stedet forelsket jeg meg totalt i flere andre mønstre fra Delicious Crochet og er allerede ferdig med enda en amigurumi derfra og skal straks i gang med tredje. Utrolig mye fint på den siden.

Ellers er jeg imponert over at Thomas med en gang så at det var en tyrannosaurus rex. Tydeligvis en liten gutt med peiling på dinosaurer. :-)

Thursday 8 March 2012

Hurra for Oscar!

Tenk at det allerede er et helt år siden Oscar ble født. Hvor har dette året blitt av? Det er rart å tenke på at han i fjor på denne tiden bare var knapt 12 timer gammel, og nå er han ingen baby lenger. Så utrolig mye han har vokst og lært på dette året.
Dagen i dag startet hardt og brutalt med ettårskontroll på helsestasjonen og sprøyte i hvert lår, men deretter tok det seg heldigvis opp med familiebesøk, gaver og kake. Gavepapiret var mer spennende enn innholdet og sjokoladekake var visst ikke det ypperste av mat, men Oscar storkoste seg.

Oscar pakker opp selv.
Thomas viser hvordan lekene virker.
Litt skeptisk til første smak av sjokoladekake.

Friday 2 March 2012

Heklet slange.

Siste hekleprodukt her i huset er denne fine og fargerike slangen. Veldig enkel å hekle, det er bare fastmasker rundt og rundt. Jeg hekler dem fast med en kjedemaske i enden (og begynner så hver nye runde med en luftmaske som ikke telles med) for å slippe synlige overganger mellom fargene. Jeg begynte med 5 masker og økte gradvis opp til 45. Jeg hadde på forhånd plukket ut 8 farger jeg ville ha med, men vekslet mellom dem litt tilfeldig. Til slutt heklet jeg hode og tunge (som ble festet i åpningen på enden av hodet), og laget øyne av litt hvit filt og to knapper. Garnet jeg brukte er Gjesdal Bomull Sport. Godt utvalg av farger, og fargene er sterke og fine, og så er garnet slitesterkt. Anbefaler å fylle slangen underveis, det kan fort bli vanskelig å fylle den hvis du venter til slutt. I motsetning til amugurumier som skal fylles ganske fast fordi den blir slappere med tiden fylte jeg denne litt lett slik at den kunne bøyes og beveges litt på. Tror jeg endte opp med ca 130-140 cm slange. Jeg synes den er så fargerik og herlig. :-)