Thursday 21 August 2014

Hjemmelaget dukkehus.

Da jeg var liten bygget Pappa dukkehus til meg. Det ble tapetsert med tapetrester (herlig blanding av barneromstapet og 70-tallstapet) og gulvet ble belagt med rester av gulvbelegg og annet som egnet seg. Med tid og stunder fikk huset til og med et toetasjers påbygg med balkong på toppen (vi laget rekkverk av gamle ispinner, men det har forsvunnet).


Dukkehuset blitt stående i kjelleren i barndomshjemmet mitt og bare ventet og ventet. Siden det er i Nord-Norge og jeg flyttet til Osloområdet har det bare måttet vente der. Men da broren min skulle kjøre (!) hele veien opp og ned for å ta med seg en del ting fikk jeg endelig dukkehuset ned til oss. Mange års leking og lagring har gjort sitt med tilstanden og det er definitivt et oppussingsobjekt. Akkurat nå står det i kjellerstua vår og venter. Først av alt må det vaskes og gammel tapet og gulvbelegg må fjernes, og så får vi se hva jeg klarer å få til. Jeg må finne nytt rekkverk til balkongen og jeg leker også med tanken om å sette inn vinduer på endeveggene og prøve å få tak i små takstein framfor å bare male taket. Uansett tror jeg dette skal  bli riktig fint å leke med når jeg er ferdig. :-)

 

Tuesday 12 August 2014

Wow-cup.


Jeg var på Jernia her om dagen, og så de hadde noen nye barnekopper: Wow-cup heter de. De skal være enkle å drikke av (som en vanlig kopp) og lekker ikke. Dette måtte jeg jo bare prøve, og jeg endte opp med å være så fornøyd at jeg bestilte to til fra Ebay (halve prisen). De lekker virkelig ikke. Ungene mister/dytter kopper på gulvet rett som det er, eller bare lener seg over bordet og velter dem. Jeg er innimellom ganske lei av å tørke opp vann/juice/melk/saft. Geniale kopper. Og så er det bare to deler, så enkel å åpne og lukke, og den kan vaskes i oppvaskmaskin. :-)