Sunday 22 September 2013

Togkake til barnebursdag

Jeg kan ikke akkurat skryte på meg at denne kaken ville vunnet noen priser for kakedekorering, men at ungene syntes den var fantastisk det er i allefall sant. :-) Det trenger ikke alltid være så fancy for å være vellykket, og denne var faktisk enkel å lage og ikke minst smaker den godt. Bruk gjerne den kakeoppskriften du selv ønsker, det trenger ikke være sjokoladekake.
Jeg brukte denne velprøvde oppskriften på langpannesjokoladekake. Det er stort sett den som tas fram til barnebursdager her. Alle barn jeg vet om liker den. I stedet for en stor langpanne brukte jeg to brødformer. Kakene stekte jeg på 180 grader i ca 40 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdigstekt. Et tips for å få kaker enkelt ut av brødformer er, i tillegg til å smøre den selvsagt, legge en strimmel bakepapir nede i bunnen og opp langs kortsidene. La kakene hvile litt i formen noen minutter før de hvelves på rist, bakepapiret dras av og de får avkjøles helt.
Den ene kaken blir lokomotiv mens de to andre blir vogner. Kaken som skal bli lokomotiv deles i to ulike deler hvor den ene delen er ca 2/3. Den minste kaken legges oppå den største (limes fast med sjokoladeglasuren fra oppskriften) og blir førerhus. Til pipe brukte jeg rett og slett en marshmallow som jeg dekket med glasur. Den andre kaken deles i to like deler. Legg lokomotiv og vogner på et egnet fat, jeg hadde tilfeldigvis et langt brett fra Ikea som passet helt perfekt til togkake. Dekk alle delene med sjokoladeglasur.
Til hjul har jeg brukt Ballerinakjeks. En pakke kjeks er akkurat nok til et lokomotiv og to vogner. Alternativt kan man bruke f.eks. slike lakrissnurrer som finnes i smågodthyllen. Så er det bare å pynte kaken akkurat slik man ønsker. Jeg gjorde det enkelt og gikk for litt seigmenn på lokomotivet og nonstopp-last til vognene, men slå deg helt løs om du ønsker det. Jeg ser for meg at man kan fylle vognene enda mer om man graver ut litt av kaken i midten, men lar det være en kant rundt, evt bygger en kant av kjeks, sjokoladepinner e.l. Uansett tror jeg det skal mye til før barna ikke blir fornøyd. :-)

Thursday 12 September 2013

Julekalender.

Ja, du leste riktig, en julekalendertråd i september. Egentlig kunne jeg til og med skrevet innlegget i juli, for det var da jeg startet handlingen. Jeg handler stort og smått, og billig, på Ebay, og det var da jeg fikk idéen om å se etter kalendergaver til guttene der (Alva får ikke før neste år). Det er vanskelig å finne til gutter. Jenter liker så mye smått og billig dill, men gutter er vanskelige. På Ebay fant jeg imidlertid mye forskjellig og her er litt av fangsten:

Her finnes bl.a. kutannbørster, klistremerker (forbruksvare hos oss), fargeskiftende LED-lys til badekaret, magiske hoppebønner, opptrekkbare dansende roboter, Angry Birds-figurer, blinkende sjørøverarmbånd, dinosaurstempler, elefant- og flodhestblyantspissere, Madagascar-tatoveringer, opptrekkbare gående skilpadder og Mikke Mus- og Spidermanlommelykter. Og enda er det mer som er på vei i posten, f.eks. Biler-armbåndsur, piratøyelapper, hundevaskekluter, Brannmann Sam- og smurfeklistremerker og Angry Birds blyanter og viskelær (disse lurer jeg imidlertid på om jeg heller skal ha som en del av godteposene i Thomas sin bursdag). Med unntak av lommelyktene har ingenting kostet mer enn 5-10 kr per stykk, og det er ikke så verst.
Jeg pleier vanligvis ikke å være så tidlig ute, men jeg ble skikkelig hekta på å lete etter gaver på Ebay og det har vært moro å finne pakker i postkassen flere ganger i uka de siste to månedene (det havnet jo en del andre ting enn kalendergaven på kjøpelisten *kremt*).
Så mitt heteste julekalendertips er rett og slett Ebay. Der finnes alt, til store og små, gutter og jenter, i alle prisklasser. :-)

Monday 9 September 2013

Rosa cardigan.

Det øyeblikket vi fant ut at det faktisk ble en liten Alva og ikke en liten....ja, guttenavn satt vi faktisk fast på (vi hadde jo brukt opp de to fineste) måtte jeg på jakt etter hekleoppskrifter til jente. En slik heklet jeg først som gave til en hemmelig venn på et forum, men jeg likte resultatet så godt at jeg straks måtte hekle en til meg selv også.
Oppskriften fant jeg i boken Little Crochet. Det ermange fine oppskrifter å hente der, og det er absolutt ikke vanskelig å hekle etter engelske bøker bare man har tunga rett i munnen i forhold til engelske eller amerikanske hekleuttrykk. Jeg heklet det i Drops Baby Alpaca Silk. Et helt fantastisk mykt og fint garn. Tre søte små hjerteknapper gjorde den perfekt. Jeg gleder meg til Alva passer inn i denne. :-)