Wednesday 7 August 2013

Dukketepper.

For tre år siden heklet jeg dette dukketeppet. Det er veldig rosa, og jeg bestemte meg nylig for å lage et nytt i litt andre farger. Jeg begynte med dukketeppet av bestemorruter. Siden det ikke skal brukes av mennesker var jeg mer opptatt av fargeutvalget enn garnets mykhet, og gikk derfor for bomullsgarnet Drops Muskat. Et fantastisk fargeutvalg gjør garnet velegnet til amigurumier o.l. Jeg synes imidlertid garnet er litt trådete og foretrekker ofte Gjestal Bomull Sport, som også har et flott fargeutvalg.


Guttene mine har en dukke hver. Thomas sin heter Josefine og lekes ikke særlig med, men hun må som oftest ligge i sengen hans om natten. Oscar sin heter bare Dukka (selv om mannen min forgjeves har prøvd å kalle den for Jonathan). Det viste seg at begge guttene la sin elsk på dukketeppet, og Thomas spurte pent om jeg kunne lage et til bare ham og det skulle være sikksakk-mønster på. Som sagt så gjort. Det teppet er heklet i samme farger som bestemorteppet. Jeg må nok stryke det eller blokke det (men huff for et ork), for det krøller seg litt.
Her sover Dukka, og to av heklesjiraffene, søtt under hekleteppene mine. Dukkesengen er eller fra Ikea. Jeg malte den rød for å gjøre den litt mer spennende. Oscar er gjerne opptatt av at dukken skal ligge i senga under teppet, men utover det blir de sjelden lekt med. Det blir sagt og skrevet mye om at det ikke er noe som heter gutte- eller jenteleker, men i praksis er det nok ikke så enkelt. Gleden over de fine dukketeppene var i allefall kortvarig, og dukker er fremdeles en svært lite brukt leke her i huset (det tar seg muligens opp ettersom Alva blir større).

Sunday 4 August 2013

Feriegjester

I carporten i feriehuset vi leide i Danmark hadde en svarttrostfamilie (tror jeg?) laget seg et rede. 
Det var riktig koselig å følge med på aktiviteten der hver dag. De hadde fire små fugleunger og fløy fram og tilbake med opptygget mat til dem. Heldigvis så de ikke ut til å la seg forstyrre av en bråkete småbarnsfamilie.