Wednesday 26 December 2012

God jul!


Nissen hadde forsynt seg av julekakene vi satte fram og la igjen en liten hilsen. :-) 



Thomas fikk det han hadde ønsket seg aller mest.



Jeg håper alle koser seg glugg ihjel denne fine juleuken. Vi har spist oss stappmett på både julekalkun, koldtbord, julekaker og snop. Vi og guttene har fått utrolig mange fine gaver, vi har vært på aketur og guttene bygger snømann as we speak og vi voksne spiller brettspill (Civilization og Carcassonne går det mye i) hver kveld etter at ungene er i seng.
Bare seks dager igjen av dette året. Håper det blir noen riktig fine dager for alle sammen. :-)

Sunday 16 December 2012

Juleforberedelser

Tiden bare raser av gårde og nå er det plutselig bare en uke igjen til jul. Juleforberedelsene er forsåvidt godt i gang all den tid alle julegaver er innkjøpt og innpakket, julekort og julegaver sendt (i god tid før fristen til og med), juletreet innkjøpt og juleboken tatt fram og skrevet i. Det vi mangler er stort sett baking og matinnkjøp.

Thomas koser seg med både Legokalender og vanlig sjokoladekalender i år, men i tillegg har jeg kjøpt Redd Barna aktivitetskalender. Det er riktignok den samme som i fjor, men da følte jeg Thomas var litt liten til å være med på slikt. I år koser vi oss imidlertid med å lage en ny figur til juleverkstedet hver dag. Her er så langt vi var kommet for noen dager siden. Thomas lager gjerne historier om Mixit, juleuglen, Portofino Post, fru Komfurie og de andre og det er morsomt å høre på. :-)


Jeg broderte julestrømpe til Thomas allerede i 2009, men den ble aldri montert helt ferdig siden den ikke skulle tas i bruk på noen år ennå. I år broderte jeg en til Oscar også, og begge ble sydd sammen og er nå klare til å brukes for aller første gang i år. Jeg tror det blir veldig koselig med personlig julestrømpe, og Thomas virket i allefall veldig fornøyd da han fulgte med på monteringen.


I morgen begynner julebaksten. Jeg vil ha julekakene mine ferskest mulig og uten en tur i fryseren, så du ser ikke meg med stappfulle kakebokser tidlig i desember. I morgen står pepperkaker og pepperkake-Mummihus for tur. Dette blir første år med pepperkakehus etter at vi begynte å feire i eget hus, og jeg er spent på hva Thomas vil synes om det. Morsomt når de blir eldre og kan delta på ting i mye større grad. I år er også første år vi skal sette ut mat til nissen før vi legger oss lille julaften. Jeg er spent på reaksjonen når han ser kakesmulene, kaffeskvett i koppen og "takk" skrevet i klementinskall (og selvsagt julegaver under treet og stappfull julestrømpe). Jeg gleder meg vel så  mye på barnas vegne som på min egen. :-) Oppskrift på verdens beste pepperkaker finner dere forresten her. :-)

Monday 3 December 2012

Gjett tre ganger...

Huff, jeg kan ikke skryte på meg å være noen aktiv blogger, i allefall ikke det siste halve året. Utrolig at siste innlegg var om sommerferien... Jeg har hatt en skikkelig bloggtørke rett og slett. Lysten har vært der, absolutt. Jeg har sittet i sofaen og tenkt at dette burde jeg skrive et innlegg om, men veien derfra og til å gjøre det er merkelig nok ganske lang av og til.
Jeg tenkte uansett det var passende å starte på'an igjen med å annonsere årets, eller kanskje jeg heller burde si neste års, nyhet. Hvis jeg legger ut noen avslørende bilder av hva jeg har bedrevet sofatiden i det siste med er det nok ikke så vanskelig å gjette. ;-)



Ja, det er i grunnen ganske utrolig å tenke på. Lille store Oscar ble faktisk født i fjor. I fjor! Og nå skal jeg altså til pers igjen. På onsdag er det nøyaktig syv uker til termin (faktisk på min kjære gode, høyt savnede, pappas bursdag, det må bare være et godt tegn), og av farge- og plaggvalget ser dere at vi utrolig nok ikke venter gutt nr 3. Denne gangen blir det faktisk ei jente. Det må vel være et av de store tegnene på heklegalskap at det første jeg gjorde var å dra i garnbutikken og fråtse i jentefarger. :-)

Formen er overraskende nok ganske bra, spesielt med tanke på hvor sliten jeg var på nåværende tidspunkt sist svangerskap. Vi har vært smarte og gjort ferdig alt av julegavehandel så jeg slipper å vagge rundt i butikkene. Jeg håper det skal gå greit å ha julefeiring hos oss, med dertilhørende matlaging, men jeg får være flink og delegere litt til de andre slik at jeg slipper å stå så mye ved kjøkkenbenken. 

Det er like spennende tredje gang og vi gleder oss veldig. Nå håper vi bare de siste ukene går greit, og at formen holder seg greit, og så er det ikke så lenge til familien er komplett. :-)